In samenwerking met Logo Stokke
baby zit in Tripp Trapp warm red

Ben je op zoek naar een fijne kinderstoel voor je kleine? Dan heb je vast weleens van de Stokke Tripp Trapp gehoord. Wat maakt deze kinderstoel nu zo uniek? En waarom zijn zoveel ouders fan? Dit zijn zeven voordelen van de Stokke Tripp Trapp.

Over de Stokke Tripp Trapp

De Stokke Tripp Trapp® is ontworpen om de ontwikkeling van kinderen en hun verbondenheid met het gezin te versterken. De kinderstoel groeit namelijk met je kleine mee en zorgt ervoor dat hij al vanaf de geboorte overal bij betrokken kan worden.

Stokke® is een Noorse onderneming die wereldwijd bekend staat om haar producten voor kinderen die van een hoge kwaliteit zijn. Alle producten zijn geïnspireerd op Scandinavisch design en zijn erop gericht om het leven van ouders makkelijker te maken en de hechting te vergroten.

Kinderen in verschillende leeftijdsfases in Tripp Trapp
Design: Peter Opsvik

7 voordelen van de Stokke Tripp Trapp

1. De Stokke Tripp Trapp kan je al vanaf de geboorte gebruiken

Dankzij de handige accessoires, zoals de Newborn Set, kan je baby al vanaf de geboorte plaatsnemen op de Stokke Tripp Trapp, totdat hij 9 kg weegt. Hierdoor hoef je geen extra producten aan te schaffen, zoals een wipstoeltje. Aan de bijgeleverde speelgoedhanger kan je ook het favoriete speelgoed van je kleine hangen. Goed voor zijn motoriek en voor hem een leuke afleiding!

De Newborn Set klik je eenvoudig op de stoel. Met de rode en groene indicatoren zie je wanneer het zitje goed is bevestigd. Met het vijfpunts veiligheidstuigje zit je baby altijd veilig en hoeft hij niets van het gezinsleven te missen. Ook handig: de Newborn Set heeft twee standen die je makkelijk met één hand verstelt. Je kleine wordt altijd goed ondersteund, ook bij zijn beentjes en de zachte bekleding kan in de wasmachine worden gewassen.

Baby in Newborn Set van Stokke Tripp Trapp

2. De Tripp Trapp versterkt de hechting

De kinderstoel zorgt ervoor dat je kleine vanaf het begin kan meedraaien met het gezinsleven. Als het bijvoorbeeld etenstijd is, schuift hij zo aan bij jullie aan tafel, in plaats van dat hij in zijn box of bedje weggelegd hoeft te worden. Zodra hij wat ouder is, kan hij aan tafel knutselen of spelen, terwijl je zelf ook aan tafel zit. Hierdoor is je kindje op alle belangrijke momenten onderdeel van jullie gezin. Hij zit niet alleen precies op de juiste hoogte en is altijd dichtbij, maar deze zitpositie verbetert ook het oogcontact met je kleine. Dit versterkt jullie band en stimuleert zijn sociale ontwikkeling. En het is nog gezellig ook!

3. De kinderstoel groeit mee met je kindje

De Tripp Trapp is dé stoel die met je kindje meegroeit, waardoor hij tot de tienerjaren en zelfs nog lang daarna gebruikt kan worden. De diepte en hoogte van het zitje en de voetenplank kunnen eenvoudig versteld worden. Hiermee zit je kindje altijd comfortabel en ergonomisch, ongeacht zijn leeftijd. Ga er zelf ook gerust op zitten; de Tripp Trapp kan een gewicht tot 136 kg dragen. Dit maakt de stoel ideaal als (tijdelijke) eetkamer- of kantoorstoel.

baby eet in Stokke Tripp Trapp kinderstoel

Behalve de verstelbaarheid, kan je per levensfase ook verschillende accessoires gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de Baby Set met harnas, waardoor je baby vanaf 6 maanden veilig in de stoel kan plaatsnemen. Hiernaast kan je de stoel extra comfortabel maken door een kussenset te gebruiken. Er is zelfs een kussen voor volwassenen.

Tripp Trapp van geboorte tot volwassen

4. De Tripp Trapp heeft een mooi ontwerp

Dankzij zijn strakke lijnen en klassieke details past de Tripp Trapp in elke woonkamer. Door het Scandinavisch ontwerp haal je met de Tripp Trapp een bijzondere kinderstoel in huis. Het ontwerp is naast stijlvol ook erg praktisch. De stoel is namelijk even breed als de meeste eetkamerstoelen, waardoor hij gemakkelijk onder elke tafel past.

Door de verschillende kleurenopties, zoals warm rood, mosgroen en zachtroze, kan je de Tripp Trapp helemaal naar je eigen smaak samenstellen. Hiernaast kan je bijbehorende accessoires, zoals een kussenset, voor de stoel bestellen. Met de unieke ontwerpen, zoals een honinggraatmotief, confetti- of vosjesprint, vind je altijd een ontwerp dat bij jou en je kleine past.

Wist je dat je de stoel ook kan laten graveren? Maak hem extra persoonlijk door bij je bestelling te kiezen voor deze gratis optie. De naam van je kindje wordt dan op de achterkant van de stoel in het hout gegraveerd.

Stokke Tripp Trapp in interieur

5. De stoel biedt een goede ondersteuning

De Tripp Trapp ziet er niet alleen mooi uit. Het biedt daarnaast een goede ondersteuning, wie er ook op zit. Door de dubbele gebogen rugleuning zit je kleine altijd comfortabel en op een manier die goed is voor zijn ontwikkeling. Door het ergonomische ontwerp weet je zeker dat je kleine altijd op de juiste manier zit, van zijn babyfase tot ver in zijn tienerjaren.

gezin aan tafel met Tripp Trapp

6. De kinderstoel gaat lang mee

De Stokke Tripp Trapp gaat dankzij zijn ontwerp lang mee. Daarnaast zorgt het materiaal waarvan de stoel gemaakt is ervoor dat hij jarenlang met veel plezier gebruikt kan worden. De Tripp Trapp is namelijk gemaakt van Europees beuken- of eikenhout. Deze houtsoorten staan erom bekend dat ze extra stevig en soepel zijn. De stoel wordt niet voor niets ‘de stoel die een leven lang meegaat’ genoemd.

7. De Tripp Trapp is op duurzame wijze gemaakt

Je vindt het vast belangrijk dat je kindje opgroeit in een goede en gezonde wereld. Stokke probeert haar steentje hieraan bij te dragen. Dit doet het bedrijf door ervoor te zorgen dat de Tripp Trapp op een duurzame manier wordt gemaakt. Zo moeten alle leveranciers voldoen aan strenge eisen voor bosbeheer. Hiernaast zorgt Stokke ervoor dat de kinderstoel op korte afstand van de grondstoffen wordt gemaakt. Dit verkort de transporttijd en vermindert daarmee de uitstoot van koolstofdioxide (CO2).