populairste namen in Zeeland

De populairste babynamen van 2018 verschillen per provincie. In Zeeland was Jan de populairste jongensnaam en Julia de populairste meisjesnaam. Welke kindernamen stonden nog meer in de top 10 populaire namen in Zeeland?

Babynamen top 10 in Zeeland 2018

Populairste meisjesnamen in Zeeland

De populairste meisjesnaam in Zeeland in 2018 was Julia. In de landelijke top 10 staat deze naam ook in de eerste plaats. Verder komt de top 10 populaire meisjesnamen in Zeeland deels overeen met de landelijke top, maar zijn er ook grote verschillen. Zo staan Anna, Eva, Emma, Zoë en Mila bij beide in de lijst met 10 populairste meisjesnamen.

Het opvallendste verschil tussen Zeeland en de rest van Nederland, is de naam Maria. In Zeeland behaalt deze kindernaam de 2e plaats, terwijl zij in andere provincies beduidend minder populair is. In de Nederlandse top staat Maria pas op plaats 40. Andere verschillen zijn Fenna (plaats 7 in Groningen, landelijk plaats 22), Fleur (plaats 9 tegenover 23) en Hailey (plaats 10 vs. 43).

Populairste jongensnamen in Zeeland

In 2018 was Jan de populairste jongensnaam in Zeeland. Vergeleken met de landelijke gegevens wijkt dit af, want daar staat deze naam pas op plaats 28. Ook de rest van de top 10 wijkt fors af van de nationale lijst. Zo staat Johannes in de lijst voor heel Nederland op plaats 87, Cornelis pas op plaats 107, Pieter behaalt de 113e plaats en Marinus komt pas op plek 244 voor. Ook Ryan is pas op de 45e plek te vinden.

Jongensnamen die zowel in Zeeland populair zijn als in het landelijke klassement in de top 10 voorkomen, zijn Levi, Lucas, Milan en Finn.

Vind jouw ideale babynaam

Op zoek naar een mooie naam voor je kindje? Laat je inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen met behulp van onze babynamen-zoekfunctie. Vind de perfecte babynaam >>

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app