Baby krijgt meisjesnamen 2020

Meisjesnamen in 2020 blijven kort en stoer. De top 10 van vorig jaar blijft redelijk hetzelfde, maar er zijn ook een paar nieuwkomers in de top-lijst. Welke trends zijn er nog meer in 2020? Dit zijn de meisjesnamen trends, inclusief een voorspelling voor de nieuwe top 10.

Meisjesnamen 2020 trends

Onder meisjesnamen zijn een aantal trends zichtbaar.

Zelfde toppers

Al jaren staan ongeveer dezelfde namen in de top 10 van populaire meisjesnamen. Vooral de top 5 is ongeveer hetzelfde. Hier strijden Emma, Julia, Mila, Sophie en Tess om de eerste plaats. Ook in 2020 blijven deze namen onveranderd populair.

Korte meisjesnamen

Naast de klassiekers, zijn korte meisjesnamen al een tijdje erg populair. Ze bestaan uit één of twee lettergrepen en bevatten bij voorkeur maximaal vier of vijf letters. Veelgehoorde korte namen zijn Evi, Zoë en Maud.

Korte meisjesnamen zijn niet altijd populair geweest. In het begin van de 20e eeuw waren namen voor meisjes een stuk langer. Denk aan klassieke Hollandse babynamen als Wilhelmina, Juliana, en Geertruida.

Stoere meisjesnamen

Stoere meisjesnamen blijven in 2020 populair. Wat je stoer vindt, verschilt per persoon. Toch zijn er een aantal overeenkomsten te vinden. Zo zijn de meeste stoere namen kort, zijn ze afkomstig uit het Engels, bevatten ze vaak de letter X en zijn veelal unisex. Denk aan Lux, Xenna, Vesper, Puck, Bo en Jill.

Meisjesnamen die eindigen op -A

Net als in 2019 zijn meisjesnamen die eindigen op de letter A populair. Er komen steeds meer namen die op -A eindigen in de top 100. Nina, Anna, Liva, Olivia, Ella en Elena zijn enkele voorbeelden.

Bijbelse meisjesnamen

Veel populaire meisjesnamen zijn van oorsprong Bijbelse namen. Zo komen de namen Elin, Eva, Sara, en Evi terug in de top 20 populaire namen.

Dubbele namen

Meisjes krijgen steeds vaker een dubbele voornaam. In 2020 zet deze trend zich voort en hoor je nog meer dubbele voornamen. Vooral combinaties met ‘Mae’ zijn geliefd, zoals Britt-Mae en Loua-Mae. Maar ook combinaties met Roos / Rose en Nova zijn in opkomst.

Afkortingen

Korte meisjesnamen worden in 2020 nog verder verkort. Deze trend was in 2019 al zichtbaar en zet zich voort. Denk aan Juul (Julia), Noor (Nora), Soof (Sophie) en Eef (Eva) toe in populariteit.

Baby heeft mooie meisjesnamen 2020

Populaire meisjesnamen 2020

Aan de hand van de ranglijsten van afgelopen jaren, de huidige trends, de resultaten van de 24Baby Babynamentool en geboren baby’s in de 24Baby-app, doen we een voorspelling voor populaire meisjesnamen van 2020.

Top 10 meisjesnamen 2020

  1. Mila / Myla
  2. Emma
  3. Tess
  4. Julia
  5. Sophie
  6. Noor
  7. Elin
  8. Zoë
  9. Yara
  10. Nora / Norah

Andere meisjesnamen om in de gaten te houden

Onderstaande meisjesnamen zijn vaker te horen in 2020:

Meisjesnamen 2021

Nu al benieuwd naar de trends voor volgend jaar? Bekijk de trends en voorspelling van populairste meisjesnamen in 2021 >>

Vind jouw ideale babynaam

Staat de ideale naam voor jouw kindje er niet tussen? Laat je inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen met behulp van onze babynamen-zoekfunctie. Vind de perfecte babynaam >>

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app