Baby krijgt jongensnamen 2020 trends als naam en lacht blij

Jongensnamen die in 2020 populair blijven, zijn kort en stoer. De top 10 jongensnamen blijft ongeveer gelijk, maar er zijn ook een aantal nieuwkomers. Welke trends zijn er nog meer in 2020? Dit zijn de jongensnamen trends, inclusief een voorspelling voor de top 10 van 2020.

Jongensnamen trends in 2020

Onder jongensnamen zijn een aantal trends zichtbaar.

Zelfde namen

De afgelopen jaren staan dezelfde jongensnamen in de top 10, alleen de plaats van de namen wisselt. Vorig jaar stond Lucas op nummer één, maar hij staat zijn plek regelmatig af aan Noah, Finn of Levi.

Stoere jongensnamen

Stoere jongensnamen zijn op dit moment erg populair. Hoewel ‘stoer’ een subjectief begrip is, zijn er wel wat overeenkomsten tussen de namen te vinden. Zo zijn stoere jongensnamen meestal kort en bevatten ze de letter A. Ook de J, uitgesproken als ‘dj’, komt vaak voor. Voorbeelden van stoere jongensnamen zijn Raf, Davey, Jax, Quinn en Kyan.

Korte jongensnamen

Korte jongensnamen worden steeds vaker aan jongens gegeven. Ze bevatten één of twee lettergrepen en bestaan uit maximaal vijf letters. Korte jongensnamen die flink in populariteit stijgen, zijn onder andere Kai, Luuk, Liam, Max en Lars.

Engelse jongensnamen

Engelse jongensnamen zijn de laatste jaren in trek. Deze trend zet zich in 2020 door. Zo stijgen Jack, James, Jake en Jayden flink in de top 100 van populaire jongensnamen.

Friese jongensnamen

In tegenstelling tot internationale namen, zijn Friese jongensnamen ook weer in opkomst. Bekende Friese namen die je steeds vaker hoort, zijn Jesse, Douwe, Jurre en Enzo.

Bijbelse namen

Veel populaire jongensnamen zijn van oorsprong Bijbelse namen. Zo komen de namen Levi, Noah, Bram, Thomas, Adam en Benjamin allemaal in de top 20 populaire jongensnamen én in de Bijbel voor.

Jongensnamen met ai of ay

Bij jongensnamen in 2020 zie je, net als in 2019, vooral de combinatie met ‘ai’ of ‘ay’ vaker terug. Denk aan Aidan, Jayden, Kai en Jaylano.

Baby met jongensnaam uit 2020 ligt bij moeder

Populaire jongensnamen 2020

Aan de hand van de ranglijsten van afgelopen jaren, de huidige trends, de resultaten van de 24Baby Babynamentool en geboren baby’s in de 24Baby-app, doen we een voorspelling voor populaire jongensnamen van 2020.

Top 10 jongensnamen 2020

  1. Finn
  2. Noah
  3. Sem
  4. Levi
  5. Lucas
  6. Liam
  7. Noud
  8. Milan
  9. Luuk
  10. Sam

Jongensnamen om in de gaten te houden

Onderstaande jongensnamen zal je steeds vaker horen in 2020:

Jongensnamen 2021

Nu al benieuwd naar de trends voor volgend jaar? Bekijk de trends en voorspelling van populairste jongensnamen in 2021 >>

Vind jouw ideale babynaam

Staat de ideale naam voor jouw kindje er niet tussen? Laat je inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen met behulp van onze babynamen-zoekfunctie. Vind de perfecte babynaam >>