baby met populairste meisjesnamen 2021

Ben je in verwachting van een dochter? Dan zijn er een heleboel mooie namen om uit te kiezen. Twijfel je nog of zoek je inspiratie? Check hier de meisjesnamentrends van 2021 en bekijk de voorspelling van de meest populaire meisjesnamen van 2021.

Unisexnamen en stoere meisjesnamen

Net zoals in de afgelopen paar jaar zijn in 2021 korte, stoere babynamen populair. Steeds meer ouders kiezen voor unisexnamen, vooral voor meisjes. Denk aan Sam en Jamie. Deze namen worden gezien als extra stoer. Daarnaast zijn de meeste populaire meisjesnamen vier letters lang, zoals Emma, Mila en Tess. Het lijkt erop dat deze trend voorlopig nog doorzet. Ook in 2021 is kort en stoer het meest geliefd voor meisjesnamen.

Meisjesnamen 2021: Friese invloeden

In de Babynamentool van 24Baby.nl wordt veel gezocht op Friese meisjesnamen. Het lijkt erop dat (aanstaande) ouders hier het afgelopen halfjaar meer interesse voor hebben gekregen. Dit betekent mogelijk dat in 2021 meer Friese meisjesnamen populair gaan worden. Denk aan namen als Fardau, Femke en Benthe.

Bijbelse meisjesnamen

Voor zowel meisjesnamen als jongensnamen blijft de Bijbel in 2021 een grote inspiratiebron voor babynamen. Voorbeelden van populaire Bijbelse namen zijn Eva, Emma en Sara. Ook variaties zoals Evy en Emily, komen vaker voor. Naast de Bijbel is ook de Islam een steeds grotere inspiratiebron, met populaire Arabische namen als Nora en Yara.

Meisjesnamen met een klinker

Veel vaker dan bij jongensnamen beginnen meisjesnamen met een klinker. Deze trend lijkt zich in 2021 verder te ontwikkelen. Naar verwachting zullen bijvoorbeeld Anna, Elin en Evi stijgen in de top 50 van populaire meisjesnamen. Deze trend beperkt zich vooral tot korte namen, in lijn met de bovenstaande trends. Langere namen met een klinker, zoals Olivia, zullen waarschijnlijk juist dalen in populariteit.

Baby met meisjesnaam uit 2021

Namen om in de gaten te houden

Wat opvalt bij de meest bezochte namen in de Babynamentool, is dat dit namen zijn van bekende momfluencers. Zo zijn Saar, Romy en Nienke populair als zoekopdracht. Mogelijk komen deze meisjesnamen in 2021 hoger in de populariteitslijst te staan. Andere namen om in de gaten te houden zijn:

Vind jouw ideale meisjesnaam

Staat de ideale naam voor jouw kindje er niet tussen? Laat je inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen met behulp van onze babynamen-zoekfunctie. Vind de perfecte meisjesnaam >>

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app