eerste verjaardag van je baby

Het voelt als gisteren dat jullie baby ter wereld kwam, maar de tijd vliegt en je baby is opeens al 1 jaar! De stap van baby naar dreumes gaan jullie natuurlijk vieren met bezoek, taart en uiteraard cadeautjes! Maar hoe pak je zo’n eerste verjaardag nou goed aan?

De uitnodiging

Geen feest is compleet zonder je familie en dierbaren. Het is handig om een lijstje te maken van iedereen die je wilt uitnodigen. Je doet de jonge jarige waarschijnlijk geen plezier met een overvol huis. Nodig daarom bijvoorbeeld alleen jullie familie en beste vrienden uit.

Licht iedereen op tijd in dat jullie wat te vieren hebben. Dit kan natuurlijk makkelijk en snel via e-mail of whatsapp, maar misschien is het leuk om een ‘ouderwetse’ uitnodiging te sturen. Er zijn heel veel kaartjes te vinden speciaal voor de eerste verjaardag.


In samenwerking met Kaartje2go

Uitnodigingen voor het eerste verjaardagsfeestje

Stuur je familie en vrienden een leuke uitnodiging om deze mijlpaal samen te vieren. Kies uit honderden mooie designs en bestel ze eenvoudig online. Nu met een gratis proefdruk en leuke extra's. Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, vandaag nog verstuurd!

Bekijk uitnodigingen

Als je creatief bent, kan je ook zelf een mooie uitnodiging maken. Je kan bijvoorbeeld een feestelijke foto van je kindje gebruiken, of maak een mooie variatie op zijn geboortekaartje. Het internet staat vol met creatieve ideeën!

Om de dag zo gezellig mogelijk te houden voor je kindje, is het slim om te bedenken wanneer het feestje begint en eindigt. Houd hierbij rekening met de slaapjes van je kind. Je kan er ook voor kiezen het bezoek in shifts te doen. Zo kan de jarige in een goed humeur van zijn feest genieten!

Verjaardagsversiering

Als de uitnodigingen de deur uit zijn, is het tijd voor het echte werk. Want om echt in de verjaardagssferen te komen, is er natuurlijk versiering nodig. Je kan het heel simpel houden of juist helemaal uitpakken!

Thema

Een thema hoeft natuurlijk niet, maar kan erg leuk zijn! Voor een eerste verjaardag zijn veel thema’s te bedenken. Als je kindje helemaal wild wordt van dieren, versier dan alles met een dierenthema. Of hou het juist simpel en versier alles in de lievelingskleur van je dreumes. Ideeën voor leuke thema’s zijn:

 • Superhelden
 • Circus
 • Sterren
 • Sprookjes
 • Boerderij
 • Dino’s
 • Prinsessen

Slingers

De makkelijkste én vrolijkste manier om een verjaardag aan te kleden, is het ophangen van slingers. Gebruik vrolijke kleurtjes voor een feestelijk effect en je kindje zal zijn ogen uitkijken. Ook is het een grappig idee om de stoel van de jarige te behangen met slingers. Word ook weer niet te enthousiast, want al die felle kleurtjes kunnen je kindje misschien van slag maken. Alles met mate dus!

Ballonnen

Ballonnen zijn niet alleen fijn om mee te versieren, maar ook om mee te spelen. Leg wat opgeblazen ballonnen op de vloer en laat de jarige er doorheen kruipen. Plezier gegarandeerd. Blaas de ballonnen niet te hard op, want je wilt natuurlijk niet dat ze opeens knappen. Laat om ongelukken te voorkomen je kindje ook nooit alleen met de ballonnen spelen.

De taart

Het hoogtepunt van elke verjaardag is natuurlijk het uitblazen van de kaarsjes op de taart. De snoet en handjes van je kindje zullen waarschijnlijk binnen de kortste keren onder de slagroom zitten. Een aandoenlijk gezicht, maar van de taart blijft weinig over!

Daarom kiezen veel ouders tegenwoordig voor een zogenaamde smashcake, een taart speciaal voor de jarige. In deze taart kan je kindje naar hartenlust zijn handjes (en gezicht) zetten. Vaak levert dit ook de leukste foto’s op! De rest van het bezoek kan dan genieten van de andere taart.

Cadeaus eerste verjaardag

Om de verjaardag helemaal compleet de maken zal de kersverse dreumes ongetwijfeld een aantal cadeautjes ontvangen. Aangezien hij zelf nog niet echt kan vertellen wat zijn wensen zijn, is het fijn als jij een verlanglijstje maakt voor het bezoek. We hebben een aantal leuke ideeën voor eenjarigen op een rij gezet:

 • Vingerverf
 • Loopauto
 • Houten speelgoed
 • Driewieler
 • Voorleesboekjes
 • Speelgoed voor in bad
 • Poppenwagen
 • Puzzels
 • Autootjes
 • Klei
 • Duplo

Natuurlijk hoeft je kindje niet overspoeld te worden met cadeaus, vaak is het uitpakken nog interessanter dan het speelgoed zelf. Je kan ook wat cadeautjes apart houden en die later een keer samen uitpakken. Zo wordt je kind niet overprikkeld van al dat nieuws.

En het belangrijkste, geniet!

Als het dan eindelijk tijd is voor het grote feest, zou je bijna vergeten om zelf ook nog te genieten. De eerste verjaardag is niet alleen voor je kind, maar ook voor jou een bijzondere gebeurtenis. Het is een goed moment om even stil te staan bij alle mooie dingen die jullie al hebben meegemaakt. En het grootste cliché is echt waar: de tijd vliegt als je kinderen hebt. Snik, wat worden ze toch snel groot!