Baby 2 maanden oud

Hoi mam! Wat ben je mooi!

Baby-van-2 maanden-oud-doet-een-fietsoefening-met-zijn-beentjes-

Gefeliciteerd! Je baby is nu 2 maanden oud. Je kan je geen leven meer zonder hem voorstellen. Ook deze maand ontwikkelt je kleine zich razendsnel op verschillende gebieden, maar de leukste ontwikkeling is toch wel dat hij jou deze maand aan je uiterlijk leert herkennen! Uren kunnen jullie elkaar in de ogen kijken als een jong, verliefd stelletje. Helaas zit je zwangerschapsverlof er bijna op...

Mijlpalen baby

Wist je dat...

…je baby met zijn ogen open kan slapen? Jammer dat je het verleert, want het zou soms best goed van pas komen…

Ontwikkeling baby 2 maanden

Baby-2-maanden-oud-bekijkt-mond-van-moeder-

Vorige maand ontwikkelde je baby zich al in hoog tempo en dat zet zich voort als je baby 2 maanden oud is. Zo raakt hij geobsedeerd door jouw mond, want hé, daar komt geluid uit! Hoe doet mama dat toch? Hij doet je volop na. Hij zet zijn mond trouwens niet alleen in als communicatiemiddel, maar gebruikt hem ook als ‘voelspriet’. Hij voelt hier namelijk veel beter mee dan met zijn handen en stopt alles in zijn mond wat los en vast zit. Pas dus goed op kleine, losse onderdelen om stikgevaar te voorkomen. Omdat je baby steeds beweeglijker wordt, krijgt ook het verschonen een geheel nieuwe dimensie. Het is goed opletten geblazen, laat je baby dan ook nooit alleen als hij ergens op ligt. Voor je het weet ligt hij op de grond!

Als je baby 2 maanden is, maken zijn ogen een inhaalslag. Hij kan steeds meer kleuren onderscheiden en kijkt nu het liefst naar vrolijke, felle kleuren. Daarnaast krijgt je baby steeds meer oog voor detail en kan jou vanaf nu herkennen aan je uiterlijk! Hallo mama, zo zie jij er dus uit! Doordat hij steeds meer ziet, krijgt hij ook interesse in andere mensen en wordt hij steeds socialer. Benut deze periode om je kleine voor te stellen aan belangrijke personen met wie hij veel te maken krijgt. Voor je het weet is hij eenkennig en is deze kennismaking onmogelijk!

Is jouw baby geboren met een flinke bos haar? Grote kans dat hij zijn mooie lokken in de eerste 6 maanden na zijn geboorte verliest. Helemaal kaal is een baby echter nooit. Als je goed naar zijn hoofdje kijkt, zie je een klein donslaagje met hele fijne haartjes. Zo zacht! Wat iets minder zacht is op het hoofdje van je kleine, is berg. Dit is een onschuldige huidaandoening waarbij vettige, gele schilfers en korstjes op de hoofdhuid van je baby zitten. Berg is niet besmettelijk en verdwijnt meestal vanzelf.

Trouwens, de kans bestaat dat je deze maand het consultatiebureau bezoekt voor de eerste inenting van je baby. Als jij geen 22-wekenprik hebt gehad tijdens je zwangerschap is het nu tijd voor zijn eerste DKTP-Hib-HepB-vaccinatie. Heb jij de 22-wekenprik wel gehad? Dan krijgt hij deze inenting pas als hij 3 maanden is, tegelijk met de pneumokokkenvaccinatie.

Jouw leven met een baby van 2 maanden oud

Baby van 2 maanden oud is onafscheidelijk van zijn moeder

Jullie vormen alweer 2 maanden een gezinnetje met je kleine. Dag en nacht waren jullie samen, maar daar komt deze maand verandering in. Je zwangerschapsverlof zit er namelijk bijna op. Dit betekent dat je weer aan de slag moet op je werk. Als je borstvoeding geeft, is het verstandig thuis alvast te oefenen met kolven. Dit gaat namelijk niet bij iedereen meteen gemakkelijk! Wist je dat je verschillende rechten hebt met betrekking tot borstvoeding of kolven op het werk? En heeft jouw kindje al een wendag gehad bij de kinderopvang?

Nu je een kindje hebt, staat je leven op zijn kop. Even snel de deur uit voor een boodschap is een stuk lastiger. Voordat je goed en wel de deur uit bent, is er vaak veel tijd verstreken. Ook je nachtrust is waarschijnlijk nog ver te zoeken. Hangen je wallen hangen inmiddels bijna op je knieën? Probeer af en toe wat slaap in te halen, doe de nachtelijke voedmomenten om de beurt met je partner en maak duidelijke afspraken wie wanneer uit mag slapen. Probeer ondanks je vermoeidheid ook weer eens af te spreken met vriendinnen. Even iets anders dan nadenken over kilo’s babypoep en liters (moeder)melk zal je goed doen.

Je lichaam is nog steeds aan het herstellen van de zwangerschap. Zo kan je nog last hebben van spataderen. Meestal verdwijnen deze 3 tot 4 maanden na de bevalling. Verder is je hormoonhuishouding nog steeds in de war. Het is dus niet zo gek dat die ‘zwangerschapsdementie’ nog wat blijft hangen. Het hoort er dus gewoon bij! Ook kan het zorgen voor haaruitval. Maak je hier geen zorgen over: je wordt écht niet kaal. Over 3 tot 9 maanden heb jij je oude vertrouwde kapsel weer terug. Ze zeggen niet voor niets: 9 maanden zwanger, 9 maanden ontzwangeren!

Baby 2 maanden oud babybox

Box: veilige speelplek en jij je handen vrij

Een babybox is erg handig als je kleine veel beweegt. In een box heeft je baby alle bewegingsvrijheid, wat goed is voor zijn ontwikkeling. En jij hebt af en toe je handen even vrij!

Bekijk babyboxen

Doen met je baby van 2 maanden oud

Baby-2-maanden-oud-optrekken-aan-armpjes-

Leg je baby op zijn rug, bijvoorbeeld op je schoot of naast je op de bank (let op dat hij er niet af kan rollen!). Pak hem vast bij zijn handjes en trekt hem langzaam omhoog in zit. Laat hem vervolgens langzaam terug op zijn rug zakken. Herhaal dit een paar keer. Dit spelletje helpt je kleine zijn nekspieren versterken. Maak het spelletje nog leuker door iedere keer dat hij omhoog komt een gek geluidje te maken. Big smile gegarandeerd.

Meer spelletjes voor je baby van 2 maanden >>

Volgende maand

Baby 3 maanden oud

Kracht: je baby fysiek, jij mentaal

Baby 3 maanden oud

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app