Baby 7 maanden oud

Herhaling is de sleutel tot succes

Baby 7 maanden oud, zit lachend rechtop

Je baby is nu 7 maanden oud en maakt deze maand grote stappen. Communiceren gaat hem steeds beter af en hij zet nu ook zijn handen in om iets duidelijk te maken. Je kindje herkent inmiddels zijn eigen naam en krijgt door dat zijn acties een reactie bij jou teweegbrengen. En dat test hij uit ook! Probeer je niet te veel aan te trekken van oordelen van andere ouders, en probeer andere ouders niet te veel te veroordelen. Die energie kan je beter steken in elkaar helpen.

Mijlpalen baby

Wist je dat...

…je baby van 7 maanden oud al kan herkennen of emotie in stem en gezichtsuitdrukking bij elkaar passen?

Ontwikkeling baby 7 maanden

Baby van 7 maanden oud lacht en zwaait

Als je baby 7 maanden oud is, gaat communiceren hem steeds beter af. Hij gebruikt nu ook zijn handen om iets duidelijk te maken. Zo zwaait hij opa en oma enthousiast gedag als ze weggaan, en verwacht dat ze ook naar hem terugzwaaien. Je kleine leert namelijk dat zijn acties een reactie oproepen bij anderen. Bereid je maar voor, want deze ontdekking gaat hij flink uittesten! Als ik dat speeltje op de grond gooi, pakt mama/papa hem dan iedere keer op? Ja? Nog eens proberen, en nog eens, en nog eens, en nog eens… Vermoeiend, maar voor je baby erg leerzaam.

Je kleine na-aapje bootste waarschijnlijk al enkele geluiden en bewegingen na. Nu hij rond de 7 maanden oud is, gaat hij ook jouw gemoedstoestand imiteren. Als je lacht, lacht hij mee en als hij een ander kindje ziet huilen, betrekt zijn gezicht ook en sijpelt er een traantje over zijn wang. Met deze sociale imitatie legt hij de basis voor zijn sociale vaardigheden en leert hij hoe hij zijn emoties kan gebruiken.

Als je baby 7 maanden oud is, verplaatst hij zich voornamelijk nog door te tijgeren. Hierbij ligt hij met zijn buik op de grond en zet zich met zijn armen en benen af tegen de grond. Achteruit gaat meestal een stuk sneller dan vooruit. Je kijkt er inmiddels dan ook niet meer raar van op als je kleine in zijn achteruitversnelling onder de bank verdwijnt. Is jouw kindje al aan het oefenen met kruipen? Trek hem dan een lange broek aan. Dit beschermt niet alleen zijn knieën, maar is ook comfortabeler op een koude, harde ondergrond.

Jouw leven met een baby van 7 maanden oud

Baby van 7 maanden oud met Superman pakje aan, het is een superbaby

Je baby wordt steeds socialer, maar hoe staat het eigenlijk met je eigen sociale vaardigheden? Veel kersverse ouders scheppen maar wat graag op over hun kleine alleskunner en boxen flink tegen elkaar op. Sommige baby’s komen nog nét niet lachend of lopend ter wereld. Ook opvoedkundige visies, eigen meningen en overtuigingen kunnen hard tegen hard gaan.

Probeer je niet te veel aan te trekken van de meningen en oordelen van anderen. Jij doet wat jij denkt dat goed is, en ieder kindje ontwikkelt zich nu eenmaal op zijn eigen tempo. Probeer aan de andere kant ook niet om andere ouders zo streng te veroordelen. Iedereen doet het op zijn eigen manier. En waarom zou je elkaar afvallen als je elkaar ook kan steunen en helpen? Jullie kunnen een steuntje in de rug nu goed gebruiken.

24Baby app

Download gratis de 24Baby-app

Heb jij de app van 24Baby al gedownload? Volg de ontwikkeling van je baby, vind steun en advies bij andere moeders op het forum of lees gezellig mee.

Download nu

Doen met je baby van 7 maanden oud

Baby van 7 maanden oud speelt klap eens in je handjes met haar moeder

Als je baby 7 maanden oud is, wordt zijn motoriek steeds beter en lukt het hem om in zijn handen te klappen. Het liedje ‘klap eens in je handjes’ is nu dan ook ideaal om hem nóg beter te leren klappen op een leuke, speelse manier. Lekker samen zingen, klappen en lachen!

‘Klap eens in je handjes, blij blij blij.
Op je boze bolletje, allebei.
Handjes in de hoogte, handjes in je zij.
Zo varen de scheepjes voorbij.’

Meer spelletjes voor je baby van 7 maanden >>

Volgende maand

Baby 8 maanden oud

Verlatingsangst: laat me niet alleen!

Baby 8 maanden oud