In samenwerking met Shoesme logo2
Shoesme 1

De eerste schoentjes van je baby zijn een bijzondere aankoop. De voeten van je baby hebben de beste ondersteuning nodig. Het is dus goed om hier wat extra aandacht aan te besteden. Waarom zijn die eerste schoentjes zo belangrijk en waar kan je op letten?

De eerste schoentjes: waarom zo belangrijk?

De eerste schoentjes staan niet alleen schattig bij je baby, maar zijn ook heel belangrijk. De voeten van je kind vervormen namelijk snel. Ook groeien en ontwikkelen ze zich in een rap tempo. Wist je dat je met de juiste babyschoenen voetproblemen op latere leeftijd kan voorkomen?

Babyvoetjes bestaan uit kraakbeen

De voeten van je baby bestaan nog voor een groot deel uit kraakbeen. Hierdoor zijn ze buigzamer en zachter dan jouw voeten. In het eerste jaar van je kleine verandert het kraakbeen langzaam in bot. Omdat babyvoetjes zo zacht zijn, kunnen ze gemakkelijk vervormen.

Goede schoenen helpen de voeten van je kindje op een gezonde manier te groeien en ontwikkelen. De eerste stapschoentjes van Shoesme zijn speciaal ontwikkelt om je baby te begeleiden van kruipen naar lopen. Deze schoentjes hebben flexibele loopzolen van rubber die met de voeten meebuigen. Ook zijn de hielen verstevigd voor een goede loophouding. Door de toevoeging van het zachte schuimlaagje bij alle drukpunten zitten de schoenen ook nog eens heerlijk.


Shoesme logo2
In samenwerking met Shoesme

De beste en leukste schoenen voor de eerste stapjes

Shoesme heeft als doel om de eerste stapjes zo fijn mogelijk te maken. Met de eerste stapschoentjes is jouw baby klaar om al stappend op avontuur te gaan. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en krijg 10% korting op de babycollectie!

Ontdek de collectie & schrijf je in

De voeten van je baby zijn nog volop in ontwikkeling

Zoals alles in het lichaam van je baby, ontwikkelen ook de voeten zich in een rap tempo. Een van de redenen dat die kleine babyvoeten zo schattig zijn, is het vetkussentje in het midden van de voet. Waar jouw voeten een beetje hol zijn in het midden, heeft je kleine nog een beetje platvoeten.

Terwijl je kindje groeit en de eerste stapjes in de wereld zet, maken zijn voeten een hele verandering door. De babyschoenen van Shoesme spelen hier speciaal op in. Zo geven ze veel bewegingsvrijheid en zijn ze lekker licht. Dit zorgt ervoor dat je kindje zo goed mogelijk leert lopen.

De voeten van je kind groeien razendsnel

Veel ouders zullen het herkennen: je kindje groeit behoorlijk snel uit kleding. Dit is voor schoenen niet anders. Wist je dat je kindje op de eerste verjaardag al bijna de helft van de volwassen schoenmaat heeft?

Het is dus heel belangrijk dat je de juiste maat voor je kind koopt. Te krappe schoenen kunnen namelijk zorgen voor vervormingen in de voet. Bovendien krijgt je kindje hier last van tijdens het lopen en dit minder graag doen. Meet daarom iedere drie maanden de voeten opnieuw. Dit kan bijvoorbeeld met een handig meetsysteem.

Voetproblemen ontstaan vaak al in de kindertijd

De stand van je voeten heeft invloed op je hele lichaam. Is er een probleem met je voeten? Dan kan je allerlei klachten ontwikkelen, van zere knieën tot chronische rugpijn. Ook ingegroeide teennagels, kromme tenen, naar binnen lopen en eeltvorming kunnen resultaat zijn van verkeerde schoenen. Deze problemen ontstaan vaak al op heel jonge leeftijd. Een goede reden dus om je kind de beste ondersteuning te bieden. Zo kunnen deze problemen voorkomen worden.

Shoesme 4

Tips bij het kopen van de eerste schoentjes

Ga je op zoek naar de eerste schoentjes voor je kind? Hou de bovenstaande punten en de tips hieronder dan in je achterhoofd. Een goede voetontwikkeling in de eerste jaren helpt je kind een leven lang aan wandelplezier.

  • Begin op tijd.Begint je kind zich op te trekken aan meubels of aan jouw handen door het huis te stappen? Dan is het tijd om de eerste schoentjes te kopen. Zo worden de eerste stapjes op de beste manier ondersteund.
  • Meet de voeten met sokken aan. Bij het opmeten van de voeten is het belangrijk dat je kind sokken draagt. Je baby zal de schoenen namelijk (meestal) met sokken aan dragen. Zo weet je zeker dat de schoenen goed zitten.
  • Gebruik de duim-truc. Wil je controleren of de eerste schoentjes goed zitten? Plaats dan je duim tussen de hiel van je baby en de achterkant van de schoen. Als dit lukt, heb je de juiste schoenmaat.
  • Vraag in een winkel om advies. Als je online babyschoenen koopt, kan het lastig zijn om de juiste maat te bepalen. Het kan dan helpen om eerst advies te vragen in een kinderschoenenwinkel. Als je weet welk merk schoenen bij je kind past, wordt online babyschoenen bestellen een stuk makkelijker.

Shoesme is al ruim 20 jaar een expert in baby- en kinderschoenen. Meer dan een miljoen kinderen hebben al leren lopen op de schoenen van Shoesme. Jouw kleintje straks ook? Ontdek dan nu de hippe collectie van Shoesme en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan 10% korting* op je eerste aankoop voor de Shoesme babycollectie!

*Korting is alleen geldig op de babycollectie m.u.v. de Shoesme babyslofjes.