Marshall Yogolino

Vorige maand waren wij op zoek naar 1.000 testmoeders en -vaders die Nestlé Yogolino® Aardbei en Kwarkolino® Perzik wilden uitproberen. Laura, mama van Marshall (10 maanden), probeerde Yogolino® Aardbei uit. Op deze pagina lees je haar ervaring met dit toetje.

Mijn ervaring met Yogolino® Aardbei

Voordat ik aan dit testpanel meedeed, had ik mijn zoontje nog nooit een toetje gegeven. We zaten in een lekker ritme met twee hapjesmomenten op een dag (van in totaal vier voedingen): ’s ochtends een fruithapje, boterham en flesje, en ’s middags een flesje en een warme groentepuree.

Het geven van een toetje kwam dus niet direct in mij op. Nu Marshall ouder wordt, zijn we op zoek naar een manier om zijn hapjes uit te breiden, waardoor we langzaam afscheid kunnen nemen van zijn middagflesjes. Al geven we hem niet dagelijks een toetje, lijkt het wel een lekkere manier te zijn om hem zuivel te geven.

Toetjespret aan tafel

Marshall is best een makkelijke eter; alles wat wij hem voorschotelen, gaat met enig gemak van zijn lepeltje af. Na een tiental happen kan zijn tempo echter wel wat afnemen. Dan lijkt hij toe aan een nieuwe activiteit of herinnert hij zich opeens dat hij toch wel heel leuk speelgoed op zijn slaapkamer heeft liggen.

Zodra ik een kuipje Yogolino® Aardbei tevoorschijn haalde, was zijn feeststemming weer helemaal terug. Als ik er even te lang over deed, ging zijn mond alweer open om te laten weten dat hij allang klaar was voor de volgende hap. Opschieten, mama!

Verantwoord met een milde smaak

Het viel me op dat het toetje niet zo zoet smaakt. Daarnaast bevat het verschillende mineralen (zoals calcium, magnesium en zink) en zitten er geen toegevoegde conserveermiddelen en kleurstoffen in. Zo kan ik mijn zoontje een verantwoord verwenmomentje geven. Dat verdienen we toch allemaal wel op z’n tijd?

Het oordeel van Laura en Marshall

“Wat een heerlijk verwenmoment!”
Bij ons valt Yogolino® Aardbei goed in de smaak. Het heeft een fijne textuur, het kuipje is precies genoeg voor na een hapje (al wil Marshall liever wel wat meer) en hij leert zo andere milde smaken kennen.

Scores Laura Nestlé Yogolino Aardbei

Suggesties

Zoals je aan onze rapportcijfers ziet, hebben we niet veel op Yogolino® Aardbei aan te merken. Maar met deze suggesties kan het toetje misschien nog leuker en lekkerder worden:

  • Meer smaken. Het zou leuk zijn als we meerdere smaken kunnen afwisselen. De aardbei-variant is binnen no-time op, maar ik denk dat mijn zoontje ook andere fruitsmaken lekker zou vinden. Niet alleen enkele smaken, zoals banaan of peer, maar ook combinaties zoals appel-peer-meloen of banaan-mango.
  • Hersluitbare verpakking. Ik vind het ideaal dat de toetjes niet gekoeld bewaard hoeven te worden. Zo kan ik er altijd eentje meenemen in de luiertas als we op pad gaan. Het zou wel handig zijn als de verpakking hersluitbaar was, of dat er een plastic dekseltje op past. Soms (heel soms) gebeurt het dat Marshall niet alles op krijgt. Op dat soort momenten is een hersluitbare verpakking wel gunstig. De hersluitbare knijpzakjes van Yogolino wil ik daarom nog een keer uitproberen, misschien dat die handiger zijn voor onderweg.
  • Lipje iets groter maken. Soms had ik moeite om het kuipje open te krijgen, omdat het lipje aan de smalle kant is. Klein detail, want ik vond het niet erg storend. En Marshall leert zo ook geduldig te zijn. ?
  • Lees ook de reviews van de andere 1.000 testouders over Nestlé Yogolino® Aardbei en Kwarkolino® Perzik.