Lees in de babykalender hoe je baby zich ontwikkelt en hoe jouw leven als kersverse ouder eruit ziet. Vul de geboortedatum van je baby in en ga direct naar zijn week of maand.

Ontwikkeling baby

De eerste 6 maanden

In de eerste 6 maanden van je baby’s leven gebeurt er heel veel. Na de geboorte komt je baby in een voor hem nieuwe wereld, terwijl hij eigenlijk nog niets anders kan dan slapen en eten. Ook voor jou zal het leven als ouder even wennen zijn. Omdat er zoveel gebeurt en alles nieuw is, worden de eerste 6 maanden per week behandeld. Zo kan je in de babykalender precies lezen wat je baby en jou te wachten staat.

Ontwikkeling baby van maand tot maand

Na de eerste 6 maanden is je baby al flink gegroeid en heeft hij veel geleerd. Ook jij als ouder bent waarschijnlijk al beter aan je nieuwe rol gewend geraakt. Dat neemt niet weg dat je kleine snel blijft groeien en nog veel leert. De komende maanden staan voor jou en je baby een hoop bijzondere momenten en mijlpalen te wachten. Zo leert hij zitten, kruipen, staan en misschien zelfs al lopen. Lees per maand welke mijlpalen je kan verwachten en wat jij kan doen om je baby’s ontwikkeling te stimuleren.

Toelichting babykalender

Houd er bij het lezen van de weken en maanden in deze babykalender rekening mee dat iedere baby uniek is en zich in zijn eigen tempo ontwikkelt. De informatie is gebaseerd op de gemiddelde ontwikkeling van een baby. Te vroeg geboren baby’s lopen de eerste maanden vaak iets achter. Als je baby op meerdere vlakken achterloopt, bespreek dit dan op het consultatiebureau. Ook iedere ouder zal het ouderschap anders beleven. De informatie is vooral bedoeld om je een beeld te geven wat je per week of maand ongeveer kan verwachten.

Peuterkalender

Is je kindje ouder dan 2 jaar? Bekijk dan de ontwikkelingen van je peuter van 2 tot 4 jaar.