Smash cake van Yuna & Noé

De eerste verjaardag van je baby wil je onvergetelijk maken. Een nieuwe trend om het tweede jaar van je kindje in de luiden, is de smash cake. Je baby duikt in een meptaartje en vies worden is geen probleem. Of je het nu ‘overdreven onzin’ of juist ‘fan-tas-tisch’ vindt: memorabel is het in ieder geval! Hieronder 12x jullie leukste cake smash. Laat je inspireren!

Wat is een smash cake?

Een smash cake is eigenlijk gewoon een meptaartje die je baby op zijn eerste verjaardag met de handjes op mag peuzelen. Tegenwoordig draait het niet meer alleen om de meptaart, maar gaat het ook om de hele gebeurtenis eromheen. Zo kan je je baby speciale, feestelijke kleding aantrekken, de kamer mooi versieren en een fotoshoot van de cake smash (laten) maken. Daarna even lekker in bad, en klaar is kees.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

De blauwe smash cake

Smash cake van baby Aarav
Baby Aarav genoot van zijn heerlijke meptaartje.
Baby Aarav in bad na cake smash
Daarna mocht Aarav nog lekker in bad, om zijn gezicht en lijf weer smash-cake-vrij te maken.

De roze smash cake

Baby Alina dook in haar roze variant van de smash cake.

Mickey Mouse thema

Baby Mike had zijn favoriete Disney-figuur als thema: Mickey Mouse.
Mike in bad na cake smash
Een fijne baddersessie maakte Mike's smash-cake-festijn compleet.

Alles ondersmeren

Baby Jill had geen officiële smash cake shoot, maar genoot er niet minder door!

De gouden cake smash

Smash cake Ilonka
Deze baby gaat voor goud!

De tweeling smash cake

Smash cakes Yuna & Noé
Zusjes Yuna & Noé before...
Smash cake van Yuna & Noé
...en after!

Jungle thema

Smash cake Damian
Baby Damian is vooral onder de indruk van die grote olifant!

Minimalistische bohemian cake smash

Smash Cake Jesiah
Baby Jesiah smikkelt van zijn prachtige taart in minimalistische, bohemian setting.Studio Taart

Zwart, roze en goud

Smash cake zoë
Baby Zoë vindt het prachtig!

De thuis shoot

Smash cake Yara
Baby Yara is helemaal in haar nopjes met haar heerlijke taartjeALL Fotografie

Een cake smash voor je baby

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je zelf ook een smash cake party voor je kindje organiseren? Dan kan je aan de volgende dingen denken.

Cake smash taart

Het belangrijkste onderdeel is natuurlijk de cake smash taart. Je kan de taart zelf maken of er een bestellen. De ‘standaard’ smash cake taart is een megagrote cupcake met roze of blauwe glazuur, maar je kan natuurlijk iedere meptaart gebruiken die jij wil. Een meptaartje met veel slagroom is een goede optie. Je kleine kan zichzelf dan lekker onder smeren en smullen van dat lekkers. Ook handig, want je baby heeft nog niet al zijn tandjes, dus die slagroom glijdt er zo in.

Cake smash fotoshoot

Een smash cake is prachtig om mee te maken, maar misschien wil jij dit bijzondere moment ook wel professioneel vastleggen. Dit kan met een cake smash fotoshoot. Afhankelijk van je budget en je wensen, kan je dit zelf doen of laten doen door een professionele fotograaf. Als je het zelf doet, probeer de achtergrond dan rustig te houden, op wat versiering na. Zo gaat alle aandacht op de foto naar jouw cake smasher.

Cake smash versiering en thema

Als je kiest voor een cake smash shoot, kan je een thema bedenken en de cake smash versiering hierop aanpassen. Denk aan een kleurenthema, zoals roze, blauw of regenboog, of het thema jungle, Mickey Mouse, Disney, Minions, Bumba… wat jij wil! Als decoratie zijn tassel-slingers, pompoms en ballonnen populair.

Smash kleding

Omdat een cake smash een bijzondere gelegenheid is, kopen veel ouders speciale ‘smash kleding’. Een leuke, feestelijke outfit die lekker vies mag worden. Bij jongens zie je als smash kleding vaak een flatcap, bretels, een strikje, overhemdje en (geruite) chino. Bij meisjes is een wijde, tulen rok populair. Maar ook hier geldt: doe wat jij en je baby leuk vinden.