Ben je het afgelopen jaar voor het eerst moeder geworden? Dan mag dit op 8 mei nog eens extra gevierd worden tijdens jouw eerste Moederdag. Maar hoe zorg je ervoor dat deze dag onvergetelijk wordt?

Zelf kan je dit niet organiseren, want jij moet in het zonnetje worden gezet. Aangezien je baby nog te klein is om wat leuks voor je te regelen, is je partner hiervoor de aangewezen persoon. Is jouw partner zich niet zo bewust van dit soort dagen? Volg onderstaande stappen om het lot een beetje te helpen en er zeker van te zijn dat jij in de watten wordt gelegd.

Stap 1: laat op tijd weten wanneer het Moederdag is

Moederdag wordt nog weleens vergeten. Niet alle partners weten dat Moederdag op de tweede zondag van mei wordt gevierd. Help je geliefde gerust een handje met een subtiele herinnering, zodat ze genoeg tijd hebben om er iets bijzonders van te maken.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Stap 1 is er namelijk voor om ervoor te zorgen dat je partner weet dat 8 mei 2022 jouw eerste Moederdag is. Zo voorkom je teleurstellingen en kunnen jullie er een mooie dag van maken.

Stap 2: ontbijt op bed is een must!

Als je partner weet dat het Moederdag is, is de kans groot dat er een ontbijtje op bed voor je wordt gemaakt. Of misschien wil je partner wel het eerste flesje geven, zodat je lekker kan blijven liggen. Hoe heerlijk is dat!

eerste moederdag

Stap 3: een aandenken van je baby

Tijdens Moederdag vier je natuurlijk vooral dat je moeder bent geworden. Misschien kan je wel een zelfgemaakt cadeau van je kleine verwachten. Is hij oud genoeg om een potlood vast te houden, dan knutselt hij misschien wel een tekening voor je. Is je baby daar nog te klein voor, dan is een foto van je baby een leuk alternatief.

Inspiratie voor moederdagcadeaus:

  1. Een goed boek voor een ontspanmomentje
  2. Een bordspel voor een gezellige date night
  3. Een verwenpakket is altijd goed, toch?

Stap 4: tijd met je moeder

Het is niet alleen jouw Moederdag, maar ook die van je moeder. Nu jullie beiden moeder zijn, is het extra bijzonder om dit samen te vieren. Ga bijvoorbeeld lunchen, of maak een wandeling met een tussenstop voor koffie en taart. Het wordt vast een onvergetelijke dag als jullie met drie generaties op pad gaan. Of misschien vind je het rustiger om alleen met je moeder op pad te gaan. Het is jullie dag, dus alles kan!

Stap 5: even tijd voor jezelf en je gezin

Je houdt van je nieuwe gezin, maar even tijd voor jezelf is ook niet verkeerd. Uitgebreid douchen, een goed boek lezen of een serie kijken; doe iets waar jij door kan ontspannen.

Vier je Moederdag liever samen met je gezin? Geniet dan van een dag zonder hectiek en ga samen wat leuks doen. Dat kan van alles zijn. Maak bij mooi weer een wandeling in de buurt, of ga juist thuis samen uitgebreid lunchen. Niets moet, alles mag. En jij mag kiezen!

Als je bovenstaande stappen opvolgt, kan het niet missen dat je een onvergetelijke eerste Moederdag hebt. Dit legt gelijk de lat lekker hoog voor de komende jaren…