Kind is jarig tijdens corona en heeft feesthoed op

De verjaardag van je kind is een bijzondere dag voor je kleine. Hij krijgt cadeautjes, er is taart en mensen komen speciaal voor je kindje op bezoek. Wil je er een extra feestelijke dag van maken? Dan kunnen de volgende 10 tips je op ideeën brengen.

1. Versier het huis extra mooi

Slingers en ballonnen mogen tijdens een verjaardag niet ontbreken. Tijdens het versieren kan het leuk zijn om een beetje over the top gaan. Hang bijvoorbeeld heliumballonnen aan het plafond. Ook kan je een piñata kopen. Dit gevulde papier-maché figuur geeft je huis niet alleen een extra feestelijke sfeer. Je kindje kan zich er ook lekker op uitleven. Na een tijdje meppen tegen de piñata krijgt hij er snoep of zelfs cadeautjes voor terug. Zo houd je hem wel een even zoet!

2. Vraag mensen iets leuks op te sturen

Wat is er fijner dan een heleboel post krijgen op je verjaardag? De mensen om je heen vinden het vast leuk om je kind met een mooie kaart of tekening te verrassen. Sommige doen zelfs een cadeau op de post. Vraag daarom je familie en vrienden die niet langs kunnen komen om je kindje blij te maken met een verrassing op de deurmat. Hopelijk kan je jarige job of jet dan genieten van een grote berg brieven en presentjes.

3. Maak een film voor de jarige

Vraag familie en vrienden om van tevoren een filmpje te maken voor je kleine. Krijg je er een heleboel opgestuurd en ben je handig met bewerkprogramma’s? Dan kan je hier zelfs één grote film van maken met een feestelijk muziekje eronder. Als je deze op de dag zelf laat zien, is dat een grote en leuke verrassing voor je kind. En jullie hebben ook iets leuks om regelmatig naar terug te kijken.

4. Maak een speurtocht in of rond het huis

Je feestvarken vindt het waarschijnlijk spannend om cadeaus te krijgen. Je maakt het nog spannender door een cadeau-speurtocht uit te stippelen in en/of rond het huis. Verstop de cadeaus en laat je kindje ernaar zoeken. Ook kan je opdrachten bedenken die hij moet doen, een schatkaart maken of hem raadsels voorschotelen om op te lossen. Zo maak je van het cadeaus geven een extra speciaal moment.

5. Bak een extra feestelijke taart

Wat is een verjaardag zonder verjaardagstaart? Tijd dus om een spectaculaire taart te bakken! Zoek met je kind een lekker recept uit en duik samen de keuken in. Je kleine bakprins(es) helpt je maar al te graag met mengen, klutsen en roeren. Je maakt jullie baksel nog feestelijker door er een taartfontein of taartsterretjes in te zetten. Of laat je jarige prachtige versieringen maken van rolfondant. Wat zal je kind verrast zijn door dit spektakel. Bakkers klaar? Smullen maar!

Kind is jarig tijdens corona en zit in versierde stoel

6. Deel traktaties rond vanuit huis of in de buurt

Wie jarig is, trakteert. Wil je kindje niet alleen vriendjes van school of de opvang trakteren, maar ook buren of familie? Vul dan cadeautasjes en maak met behulp van een tafel een loket bij de voordeur. Zo kan iedereen langskomen om te feliciteren en een traktatie mee te nemen. Ook kan je samen met je kleine iets lekkers bakken en dit bij buren en familie voor de deur zetten. Een leuke verjaardagsactiviteit voor jullie en een verrassing voor hen.

7. Maak een feestelijke raamtekening

Hoe meer mensen weten dat je kind jarig is, hoe groter de kans dat hij verrast wordt met kaarten en felicitaties. Maak daarom met speciale raamstiften een mooi kunstwerk op je ramen. Het ziet er feestelijk uit én zo weet de hele buurt dat je een jarige in huis hebt.

TIP: Vind je het lastig om iets te bedenken of te tekenen? Print dan een tekening of een tekst in een leuk lettertype uit in spiegelbeeld. Plak het aan de buitenkant van je raam en je kan het gemakkelijk overtrekken.

8. Versier de stoel van de jarige

Het versieren van een stoel is een traditie die iedereen blij maakt, of je nu 3 of 33 jaar wordt. Leef je dus uit met ballonnen, slingers en linten. Wat zal de jarige opkijken wanneer hij ’s ochtends zijn versierde stoel ziet. Je kindje voelt zich voor één dag de koning(in) van de wereld.

9. Knutsel een verjaardagshoed

De kans is groot dat de juf of meester van school of het kinderdagverblijf een mooie hoed knutselt wanneer je kind jarig is. Gebeurt dit niet, of gaat je kindje niet naar school of de opvang? Dan is het extra leuk om er zelf één te knutselen. Op internet vind je een heleboel mooie voorbeelden. Met karton, crêpepapier, linten en stickers tover je zo iets moois tevoorschijn. Je kleine zal je dankbaar zijn en hem waarschijnlijk trots de hele dag ophouden!

10. Spreek met familie en buren af om te zingen

Wanneer je jarig bent, wil je in het zonnetje gezet worden. Trommel daarom je buren, familie en vrienden op en nodig ze uit om samen de jarige toe te zingen. Zo wordt het een bijzondere dag van voor je feestvarken.