Vader en baby eten ontbijt op eerste Vaderdag

Zondag 19 juni is het Vaderdag. Nu je partner vader is geworden van jullie kleine wondertje, of binnenkort vader wordt, wil je hem iets leuks geven. Maar wat geef je hem voor zijn eerste Vaderdag? Wij hebben een aantal leuke vaderdagcadeaus op een rijtje gezet.

Alles voor zijn (buiten)keuken

Houdt je man van kokkerellen of barbecueën? Laat hem koken als een topchef door hem de juiste tools te geven. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Een barbecue. Zonder barbecue geen lekker stukje vlees! Tip: een ‘Weber’ is dé Rolls-Royce onder de barbecues. Helaas ook qua prijs.
 • Een leren schort. Zo kan je man knoeien wat hij wil en ziet hij er tegelijkertijd stoer uit.
 • Een messenset. Klaagt hij vaak dat al jullie messen bot zijn? Geef hem dan een messenset cadeau.
 • Een tangenset. Voor de lekkerste stukken vlees van de barbecue heeft je man natuurlijk goed gereedschap nodig.
 • Een barbecue bijbel. Maakt je partner elke avond hetzelfde? Een barbecue bijbel kan hem nét de inspiratie geven die hij zoekt.
 • Een BBQ brandijzer met eigen tekst. Met dit brandijzer kan hij iedereen laten zien dat het perfecte stukje vlees bij hem vandaan komt. Of hij laat misschien wel een lieve boodschap voor jou achter!

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Top 5 vaderdagcadeaus voor 2022!

 1. Een schattig rompertje met een leuke tekst voor papa
 2. Het boek ‘Vader op komst’ als je partner binnenkort vader wordt
 3. Het leuke kinderboek ‘Papa, pak je de maan voor mij’, van de auteur van Rupsje Nooitgenoeg
 4. Een heerlijke herengeur
 5. Een smartwatch om zijn topprestaties bij te houden

Verwennerij voor papa

Je moet toegeven: ook papa’s werken hard en verdienen een verwenmoment. Een lekker geurtje doet het altijd goed, of wat dacht je van een geschenkset? Voor jezelf ook een cadeautje als je partner lekker ruikt!

Als je groots wilt uitpakken, kan je hem verwennen met een nieuw horloge. Is hij altijd bezig met de nieuwste technische snufjes? Dan is een smartwatch wellicht een mooi cadeau om te geven. Is jouw partner een echte boekenwurm? Dan zal hij een gat in de lucht springen met een nieuwe e-reader. Of laat hem lachen met een leuk boek over het nieuwe vaderschap.

Aan zijn hobby werken

Met een kleine in huis is er nog weinig tijd over voor me-time. Een beter cadeau dan een fijn moment voor zichzelf kan je hem dus bijna niet geven. Combineer dit met zijn favoriete hobby en het perfecte geschenk is compleet.

Houdt hij van muziek? Geef hem een biografie cadeau van zijn favoriete band of artiest. Is hij een groot sportfan? Dan is een biografie van één van zijn sporthelden misschien leuk om te geven. Is hij meer van het gamen? Dan maak je hem vast blij met een nieuw spel.

Eerste vaderdagcadeau van de kleine

Uiteraard hoort de kleine op de eerste Vaderdag een cadeau te geven. Hieronder 3 kleinigheidjes die papa laten glimmen van trots:

Eerste vaderdagcadeau zelf knutselen

Wat is er persoonlijker dan een zelfgemaakt cadeau? Altijd leuk om te krijgen, helemaal als je baby zelf de kunstenaar is. Lees meer over een vaderdagcadeau knutselen met je baby.

Zelf niks gekregen voor Moederdag?

Misschien hebben jullie gezamenlijk besloten dat jullie Vaderdag en Moederdag niet vieren. Dat is natuurlijk geen probleem! Heeft je partner Moederdag overgeslagen, terwijl je toch wel een cadeau verwachtte? Koop dan een vaderdagcadeau voor hem of knutsel iets moois in elkaar met je kindje. Zo maak je het voor hem duidelijk dat je het fijn vindt om bij deze dagen stil te staan.