vader speelt met baby op vaderdag

Zondag 19 juni is het Vaderdag. Misschien wel de eerste Vaderdag van de vader van je kind. Leuk! Maar wat ga je doen en wat geef je cadeau? Doe je een traditioneel ontbijt op bed of laat je hem juist een nieuwe hobby uitproberen? Hieronder onze tips en ideeën voor Vaderdag.

Let op: veranderingen door de coronacrisis

Door de coronacrisis kunnen misschien niet alle uitjes uit dit artikel uitgevoerd worden. Wel kan je sommige uitjes alvast cadeau doen voor een later moment!

Tips voor een leuk vaderdagcadeau

Het meest persoonlijk is natuurlijk om samen met je baby een zelfgemaakt cadeau voor papa te knutselen. Lees hier tips voor het knutselen met je baby voor Vaderdag. Heb je nog inspiratie nodig voor een cadeau? Dan kunnen deze tips voor de leukste cadeaus voor Vaderdag je misschien helpen.

Vaderdag tip: ontbijt op bed

Na alle gebroken nachten van de afgelopen periode mag papa op Vaderdag lekker blijven liggen. Ondertussen maak jij met je baby zijn favoriete ontbijt klaar. Eet het ontbijt gezellig samen op, met het gehele gezin in bed.

Top 5 vaderdagcadeaus voor 2022!

 1. Een schattig rompertje met een leuke tekst voor papa
 2. Het boek ‘Vader op komst’ als je partner binnenkort vader wordt
 3. Het leuke kinderboek ‘Papa, pak je de maan voor mij’, van de auteur van Rupsje Nooitgenoeg
 4. Een heerlijke herengeur
 5. Een smartwatch om zijn topprestaties bij te houden

Ideeën voor een betaalbaar uitje met je baby op Vaderdag

Vaderdag is een perfecte aanleiding om met het gezin eropuit te gaan. Halverwege juni is het doorgaans mooi weer en met een baby hoef je nog niet naar een duur pretpark. Hieronder 5 ideeën voor betaalbare uitjes met je baby. Een leuke dag gegarandeerd!

 • De kinderboerderij. Gezellig samen schattige beestjes aaien, stiekem vindt papa dat ook best leuk. Lees meer over met je baby naar de kinderboerderij gaan.
 • Picknicken. Je baby vindt het heerlijk om met jullie buiten te wandelen of fietsen. Neem een kleedje en wat eten mee, en je kan onderweg in een parkje picknicken.
 • De speeltuin. Misschien kan je kindje nog niet zelfstandig spelen, maar je kan wel samen met hem schommelen of hem voorzichtig van de glijbaan laten glijden.
 • Zwemmen. Wordt het met Vaderdag heel mooi weer, dan kan je buiten gaan zwemmen. Let in dat geval wel goed op de gevaren van de zon voor je baby. Als het weer minder is, kan je een binnenzwembad opzoeken.
 • Knutselen. Wil je de deur liever helemaal niet uit en is je baby ouder dan 6 maanden? Dan is samen knutselen een leuke activiteit. Kijk eens of je kleine het leuk vindt om te vingerverven of te tekenen. Wie weet schuilt er een ware Rembrandt in hem!
 • Spelen. Het maakt niet uit hoe oud je baby is: samen spelen kan altijd. Bekijk hier de leukste spelletjes voor papa en de baby.

Vaderdag tips voor een uitje speciaal voor papa

Natuurlijk is hij helemaal zot op de kleine, maar misschien vindt je partner het ook fijn om iets te doen dat niet bij zijn dagelijkse routine hoort. Hieronder vijf tips voor een uitje dat je normaal gesproken niet snel met Vaderdag zal associëren:

 • Voor sportieve types. Laat je man kennismaken met een sport die hij nog niet onder de knie heeft. Geef hem bijvoorbeeld een golf clinic cadeau.
 • Voor mannen die van ontspanning houden. Breng je kleine naar de oppas en ga samen naar de sauna. Even helemaal ontspannen, heerlijk!
 • Voor snelheidsduivels. Laat hem in een sportwagen racen op het Circuit van Zandvoort. Voor veel mannen is dit een jongensdroom die uitkomt.
 • Voor topchefs. Staat hij graag in de keuken? Dan vindt hij een kookworkshop vast geweldig. En het is niet alleen leuk voor hem, jij kan straks heerlijk smullen van zijn kookkunsten!
 • Voor thrillseekers. Houdt hij van extreme sporten? Geef hem dan een parachutesprong of bungeejump cadeau. Toegegeven, je moet het zelf ook durven om je man te laten springen. En je moet even diep in je buidel tasten…

Goed te weten
Vaderdag is elk jaar op de derde zondag van juni.