Baby 24 maanden oud

Je baby is 2 jaar, gefeliciteerd!

Baby van 24 maanden blaast kaarsje uit voor haar 2e verjaardag

Hieperdepiep, hoera! Je baby is 24 maanden oud en dat betekent dat hij maar liefst 2 kaarsjes uit mag blazen, gefeliciteerd! Wat is de tijd voorbijgevlogen en wat hebben jullie veel bereikt samen. Ja, mama, jij ook. Je mag trots zijn op jezelf!

Mijlpalen baby

  • Wijst 6 lichaamsdelen aan
  • Zegt zinnen van 2 woorden
  • Stapelt 3 blokjes op elkaar
  • Klimt de trap op met hulp (jouw hand of de leuning)

Wist je dat...

…je dreumes het afgelopen jaar gemiddeld 12 cm is gegroeid? Maar dat had jij waarschijnlijk al gemerkt aan de kleertjes waar je kindje om de haverklap uitgroeit…

Ontwikkeling baby 24 maanden

Baby van 24 maanden oud loopt rond met kado

Wauw, je baby is alweer 2 jaar oud, gefeliciteerd! Wat is de tijd toch ongelooflijk hard gegaan. Je kindje heeft zich in 24 maanden tijd van een klein, afhankelijk poppetje ontwikkeld tot een pittig mensje, met een eigen willetje, een eigen karakter en eigen interesses. Het afgelopen jaar heeft je dreumes leren zitten, cruisen, lopen, praten en ga zo maar door. Wat heeft je kleine toch al veel bereikt!

Als je kindje 2 jaar oud is, krijgt hij weer een algemene gezondheidscheck op het consultatiebureau. Ook bespreken jullie welke belangrijke ontwikkelingen je dreumes heeft doorgemaakt en welke mijlpalen hij het komende jaar zal behalen. Zo kunnen jullie beginnen met zindelijkheidstraining, leert je kleine steeds beter praten, en wordt het binnenkort misschien wel tijd om te stoppen met de speen. Vergeet vooral niet de ik-ben-twee-en-ik-zeg-lekker-nee-fase, oftewel: de peuterpuberteit. Bereid je voor, want die gaat nu écht beginnen!

Jouw leven met een baby van 24 maanden oud

Baby van 24 maanden zwaait naar de camera

Zucht, jouw baby maakt je leven al 2(?!) jaar een stuk mooier. Het lijkt soms nog steeds een droom dat je moeder bent van het allerleukste, -liefste en -mooiste kindje ter wereld. Niet alleen je baby heeft veel bereikt de afgelopen twee jaar, ook jij hebt je op verschillende gebieden ontwikkeld. Je hebt de overgang gemaakt van een, wellicht wat onzekere, kersverse mama naar een mama die precies weet wat haar dreumes nodig heeft. Natuurlijk blijft het soms nog lastig en spannend, maar jij vindt steeds beter je weg in het ouderschap. Ook lukt het je langzamerhand om een beetje tijd voor jezelf te vinden in je overvolle agenda. Een hele prestatie! Nu je baby 24 maanden oud is, logeert hij misschien af en toe bij opa en oma of bij een tante of oom. Heb jij lekker een avondje voor jezelf of met je partner. En dat hebben jullie verdiend ook.

Hebben jullie de verjaardag van je dreumes al gevierd? Voor een echt kinderpartijtje met allerlei activiteiten is het nu waarschijnlijk nog wat te vroeg, maar misschien heb je wel wat familie en goede vrienden uitgenodigd om deze feestelijk dag met jullie te vieren. En wie weet mag je kleine trakteren op het kinderdagverblijf? Zet je kleine in het zonnetje, versier de kamer met ballonnen en slingers en, niet te vergeten, laat je kindje smikkelen van een overheerlijke taart. Geniet van elkaar. We wensen jullie een knallende dag!

Jongetje speelt op kinderopvang nadat kosten kinderopvang zijn voldaan

Download gratis de 24Baby-app!

Wist je dat 24Baby ook een gratis app heeft? Volg de ontwikkeling van je kindje, praat met anderen op het forum of vind de perfecte babynaam.

Download nu

Doen met je baby van 24 maanden oud

Moeder en baby van 24 maanden oud knutselen met bladeren en takken

Ga eens samen met je dreumes naar buiten en verzamel hier de mooiste dingetjes uit de natuur. Eenmaal thuis, is het knutselen geblazen! Het maakt niet uit welk seizoen het is, er is in de natuur altijd wel iets moois te vinden. Bijvoorbeeld bloemetjes in de lente, schelpjes in de zomer, bladeren en kastanjes in de herfst en dennenappels in de winter. Maak van jullie verzameling een heus kunstwerk door alles te versieren met verf of glitters, of door alles op een groot vel te plakken. Zo heb je meteen een mooi aandenken aan deze gezellige dag met je kleine.

Meer spelletjes voor je baby van 24 maanden >>

Volgende maand

Peuter 26 maanden oud

Veel slapen, of juist niet?

Naar peuter 26 maanden

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app