Baby 2 weken oud

Wazig zicht en herstel bevalling

baby-2-weken-oud-en-vader-kijken-naar-elkaar

Als je baby 2 weken oud is, wordt zijn wereld stukje bij beetje groter, terwijl die van jou steeds kleiner lijkt. Alles draait nu om je baby en je kan je ogen geen moment van dat kleine wondertje afhouden. Je smelt door die kleine handjes en die grote, verwonderde oogjes. Hij ligt dan ook non-stop in je armen. En dat is maar goed ook, want hij is je grootste fan en bestudeert jouw gezicht maar wát graag.

Mijlpalen baby

  • Ziet contrasten duidelijk
  • Kijkt graag naar jouw gezicht
  • Imiteert onbewust jouw gezichtsuitdrukking
  • Huilt misschien met traantjes

Wist je dat...

…je baby met zijn ogen open kan slapen? Jammer dat je het verleert, want het zou soms best goed van pas komen…

Ontwikkeling baby 2 weken

baby-van-2-weken-oud-kan-vooral-contrasten-zien

Twee weken na de geboorte ziet je baby het grootste deel van de wereld nog in een waas. Dit komt doordat zijn hersenen visuele informatie nog niet goed kunnen verwerken. Contrasten kan je baby wel duidelijk zien. De eerste weken kijkt hij dan ook voornamelijk naar je haargrens of mond. Hier is het contrast met je huid het grootst.

Je baby heeft een aangeboren voorkeur om naar gezichten van mensen te kijken. En dat komt goed uit, want je kindje ziet scherp tot 20 á 25 cm afstand: precies de afstand tot jouw gezicht wanneer jij hem vasthoudt of voedt. Neem je baby dus lekker vaak in je armen en bewonder elkaars gezicht. Hij vindt het nu al reuze interessant om jouw gezichtsuitdrukkingen te bestuderen en imiteert deze soms onbewust.

Kijkt je baby regelmatig scheel? Maak je geen zorgen, veel baby’s doen dit! Hij kan zijn ogen nog niet goed focussen, waardoor ze alle kanten op schieten. Naarmate zijn hersenen zich verder ontwikkelen, gaan zijn ogen beter samenwerken en zal hij minder scheel kijken.

Jouw leven met een baby van 2 weken oud

moeder-heeft-pijn-met-plassen-en-poepen-na-bevalling

Oké, niet het meest charmante onderwerp, maar veel vrouwen hebben hier last van na de bevalling: aambeien. Ze ontstaan tijdens de bevalling bij het persen, wat een hoge druk op de anus veroorzaakt. Aambeien kunnen flink jeuken en zorgen voor een pijnlijk, branderig gevoel. Gelukkig gaan ze meestal vanzelf weer over. Dit kan jij zelf tegen aambeien doen >>

Hoe gaat het trouwens verder bij jou daaronder? Is het beurse gevoel al wat afgenomen? Waarschijnlijk bloed je nog, maar heb je het grootste kraamverband inmiddels vervangen voor een maatje kleiner. Als je een episiotomie hebt gehad of wat bent ingescheurd tijdens de bevalling, zijn de hechtingen er misschien al uit. Het herstel van de wond kan echter nog langer duren. Houd het dus goed schoon! Bekijk hoe het herstel na je bevalling verloopt >>

GRATIS Etos Baby Welkomstpakket

In samenwerking met Etos

Je vraagt de gratis babydoos van Etos gemakkelijk online aan. Dit kan tot je kindje 8 weken oud is. In het pakket vind je handige Etos-producten, zoals billendoekjes, luiers en badproducten. Je haalt hem op bij een Etos bij jou in de buurt.

Gratis aanvragen

Doen met je baby van 2 weken oud

baby-van-2-weken-oud-met-haar-vader

Je baby geniet van jouw aanwezigheid en vindt het heerlijk om in je armen te liggen. Neem hem daarom lekker op je arm en geef hem een rondleiding door jullie huis. Ga alle kamers langs en vertel wat er allemaal te zien is. Hoewel hij nog niet goed kan zien, luistert hij graag naar je stem.

Volgende week

Baby 3 weken oud

Heel veel slapen en tummy time

Baby 3 weken oud