Baby 2 weken oud

Wazig zicht en herstel bevalling

baby-2-weken-oud-en-vader-kijken-naar-elkaar

Als je baby 2 weken oud is, wordt zijn wereld stukje bij beetje groter, terwijl die van jou steeds kleiner lijkt. Alles draait nu om je baby en je kan je ogen geen moment van dat kleine wondertje afhouden. Je smelt door die kleine handjes en die grote, verwonderde ogen. Hij ligt dan ook non-stop in je armen. En dat is maar goed ook, want hij is jouw grootste fan en bestudeert je gezicht maar wát graag.

Mijlpalen baby

  • Ziet contrasten duidelijk
  • Kijkt graag naar jouw gezicht
  • Imiteert onbewust jouw gezichtsuitdrukking
  • Huilt misschien met echte tranen

Wist je dat...

…je baby met zijn ogen open kan slapen? Jammer dat je het verleert, want het zou soms best goed van pas komen…

Ontwikkeling baby 2 weken

baby-van-2-weken-oud-kan-vooral-contrasten-zien

Twee weken na de geboorte ziet je baby het grootste deel van de wereld nog in een waas. Dit komt doordat zijn hersenen visuele informatie nog niet goed kunnen verwerken. Contrasten kan je baby wel duidelijk zien. De eerste weken kijkt hij daarom vooral naar je haargrens of mond. Hier is het contrast met je huid het grootst.

Je baby kijkt vanaf zijn geboorte het liefst naar gezichten van mensen. En dat komt goed uit, want je kindje ziet scherp tot 20 á 25 cm afstand: precies de afstand tot jouw gezicht wanneer jij hem vasthoudt of voedt. Neem je baby dus lekker vaak in je armen en bewonder elkaars gezicht. Hij vindt het nu al erg interessant om jouw gezichtsuitdrukkingen te bestuderen en imiteert deze soms onbewust.

Kijkt je baby regelmatig scheel? Maak je geen zorgen, dit is heel normaal. Hij kan zijn ogen nog niet goed focussen, waardoor ze alle kanten op schieten. Als zijn hersenen zich verder ontwikkelen, gaan zijn ogen beter samenwerken en zal hij minder scheel kijken.

Jouw leven met een baby van 2 weken oud

moeder-heeft-pijn-met-plassen-en-poepen-na-bevalling

Niet het meest leuke onderwerp, maar stiekem hebben veel vrouwen hier last van na de bevalling: aambeien. Ze ontstaan tijdens de bevalling bij het persen, wat een hoge druk op de anus veroorzaakt. Aambeien kunnen flink jeuken en zorgen voor een pijnlijk, branderig gevoel. Gelukkig gaan ze meestal vanzelf weer over. Dit kan jij zelf tegen aambeien doen >>

Hoe gaat het verder bij jou daaronder? Is het beurse gevoel al wat afgenomen? Waarschijnlijk bloed je nog, maar heb je het grootste kraamverband nu vervangen voor een maatje kleiner. Als je een episiotomie hebt gehad of wat bent ingescheurd tijdens de bevalling, zijn de hechtingen er misschien al uit. Het herstel van de wond kan echter nog langer duren. Houd het dus goed schoon! Bekijk hoe het herstel na je bevalling verloopt >>

De leukste winkels voor babykleding vind je hier

In samenwerking met Plein.nl

Wist je dat je op dit punt al rond de 100 luiers hebt verschoond? Goed nieuws: bij Plein.nl geniet je nu tijdelijk van mooie kortingen op alles van Pampers. Comfortabel, lekvrij en in alle soorten en maten. Benieuwd naar de aanbiedingen?

Claim je korting

Doen met je baby van 2 weken oud

baby-van-2-weken-oud-met-haar-vader

Je baby geniet van jouw aanwezigheid en vindt het heerlijk om in je armen te liggen. Neem hem daarom lekker op je arm en geef hem een rondleiding door jullie huis. Ga alle kamers langs en vertel wat er allemaal te zien is. Hij kan nog niet goed zien, maar luistert graag naar je stem.

Volgende week

Baby 3 weken oud

Heel veel slapen en tummy time

Baby 3 weken oud