Baby 17 weken oud

Tenenkaas en filet americain

Baby van 17 weken oud stopt voetje in zijn mond

Als je baby 17 weken oud is, gaat hij steeds meer brabbelen. Misschien heeft hij al wel iets geproduceerd wat op ‘mama/papa’ lijkt. Hij praat trouwens niet alleen met zijn mondje: hij stopt er ook maar al te graag zijn eigen voetjes in. Jij stopt het liefst rauwe vleeswaren in je mond, want je mag bijna alles weer eten, hoera!

Mijlpalen baby

  • Speelt met zijn handjes en voetjes
  • Sabbelt op zijn voetjes
  • Blaast kleine belletjes
  • Volgt met zijn ogen zonder zijn hoofd te bewegen

Wist je dat...

…de hersenen van je baby bij de geboorte ongeveer 10% van zijn totale lichaamsgewicht zijn? Bij jou is dat nog maar zo’n 2%. Jouw kleine is gewoon een genie!

Ontwikkeling baby 17 weken

Moeder en baby van 17 weken oud praten tegen elkaar, baby probeert te brabbelen

Als je baby rond de 4 maanden oud is, breidt hij zijn vocabulaire snel uit. Het duurt dan ook niet lang meer voordat je klanken als ‘mamama’ en ‘dadada’ voorbij hoort komen. Hij weet nog niet echt wat deze woorden betekenen, maar het klinkt zo lief!

Zijn gebrabbel was de afgelopen weken nog voorzichtig en zacht, maar vanaf nu zal je kleine het uitkraaien van plezier en experimenteert hij volop met toonhoogtes én volume. Je zou soms wel mee willen gillen..! Reageer veel op zijn gekir en doe hem lekker na. Zo leert je baby hoe belangrijk taal is. Daarnaast is het heel goed voor zijn zelfvertrouwen: hij merkt zo namelijk dat hij verschil kan maken met zijn stem!

Eerder ontdekte je kleine zichzelf al als speelmaatje in de spiegel, en hij houdt zichzelf dan ook graag bezig. Hij kan zich namelijk prima vermaken met zijn eigen handjes en voetjes. Je baby is ontzettend lenig en stopt met gemak al zijn teentjes in zijn mond. Je kleine houdt overigens erg van herhaling. Hij doet steeds hetzelfde spelletje met zijn handen en voeten en kijkt of het resultaat ook hetzelfde blijft. Pas als hij hiervan overtuigd is, verandert hij het spelletje. Jij vindt het waarschijnlijk helemaal niet erg dat hij lekker bezig is: eindelijk even een momentje voor jezelf!

Jouw leven met een baby van 17 weken oud

De-meeste-zwangere-vrouwen-missen-carpaccio-tijdens-hun-zwangerschap

Tijdens je zwangerschap moest je flink letten op wat je allemaal binnenkreeg, maar die periode is gelukkig voorbij. Welk product miste jij het meest? Uit onderzoek van 24Baby.nl blijkt dat de meeste zwangere vrouwen rauwe vleeswaren missen. Denk: carpaccio, filét americain en rosbief. Gelukkig kan je dat nu weer allemaal eten.

Als je borstvoeding geeft, kan je sommige producten beter nog met mate nemen. Alle voedingsstoffen die jij binnenkrijgt komen immers in de moedermelk terecht, en dus bij je kindje. De concentratie is echter sterk verdund, dus hoef je niet meer zo streng te zijn voor jezelf. Bekijk hier welke producten je het beste nog kan beperken.

Moeder houdt haar baby vast in een badcape

Alles voor je baby shop je eenvoudig online

Heb je nog iets nodig voor je kleine? Geen zorgen, je bestelt de leukste en voordeligste producten online bij bol.com. Verzorgingsproducten, babykleding, speelgoed en zelfs luiers: alles wat je nodig hebt, de volgende dag in huis!

Bestel hier

Doen met je baby van 17 weken oud

Moeder-kietelt-baby-van-17-weken-oud-op-zijn-buikje

“Komt een muisje aangelopen…zo in [naam van je kindje]’s nekje gekropen!” Terwijl je dit zegt, ‘loop’ je met je vingers over zijn lijfje. Eindig in zijn nekje en kietel hem daar zachtjes. De eerste keer vindt hij dit misschien een beetje spannend, maar zodra hij eraan gewend is, giert hij het al uit zodra hij merkt dat je het spelletje gaat spelen. Varieer af en toe eens van ‘looproute’: ga de ene keer van zijn voetjes, via zijn buikje en de andere keer van zijn handjes via zijn armpjes naar zijn hals. Succes gegarandeerd! Overigens ook een hele goede afleidingsmanoeuvre tijdens het verschonen…

Volgende week

Baby 18 weken oud

Lachen, huilen en alles ertussenin

Baby 18 weken oud

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app