Baby 21 weken oud

Omrollen en veranderd lichaam

Vrolijke baby van 21 weken oud ligt op zijn buik en is omringd met speelgoed

Je baby boekt steeds meer succes met zijn dagelijkse krachttraining als hij 21 weken oud is. Het duurt niet lang meer voor hij een Persoonlijk Record neerzet: omrollen! Hoogste tijd om eens na te denken over de veiligheid in huis. Hoe staat het eigenlijk met jouw training? Laat je niet gek maken door de ‘perfecte’ post-zwangerschapslijven in alle bladen. Jouw lijf dient het mooiste doel op aarde: jouw kindje.

Mijlpalen baby

  • Ziet zachtere kleuren duidelijker
  • Houdt zijn flesje misschien zelf vast
  • Zit met ondersteuning
  • Grijpt speeltjes vast

Wist je dat...

…je baby bij de geboorte 3 miljard keer zo zwaar is als op het moment van de bevruchting? En dat gebeurde allemaal in jouw buik..!

Ontwikkeling baby 21 weken

Baby van 21 weken oud rolt om en schrikt er zelf van

De dagelijkse krachttraining van je baby begint eindelijk zijn vruchten af te werpen als hij 21 weken oud is. Hij is namelijk druk aan het oefenen met omrollen en belandt af en toe ineens op zijn zij. Helemaal omrollen lukt hem nu misschien nog niet, maar dat verandert sneller dan je denkt! Als hij deze mijlpaal eenmaal bereikt, schrikt hij van zijn eigen kunnen. En jij trouwens ook! Want lag hij net nog zoet op zijn speelmatje te spelen, het volgende moment ligt hij ernaast.

Baby van 21 weken oud is weggerold kos og kaos
Zodra je kleine zich om kan rollen, wordt het tijd om eens na te denken over de veiligheid in huis. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Is jouw huis al babyproof? Het is nu nog niet heel noodzakelijk: je kindje verplaatst zich natuurlijk niet van de ene op de andere dag soepel door het hele huis. Maar als je toch bezig bent, kan je net zo goed meteen alles aanpakken.

Let vooral goed op stopcontacten, dek scherpe hoeken af, installeer deur- en scharnierblokkers en plaats een traphekje. Pas ook op met tafelkleden waar je kleine zich aan wil optrekken. Als je op tijd begint, kan je vervelende ongelukken voorkomen. Wil jij goed voorbereid zijn voor als er toch iets gebeurt? Bekijk dan de spoedcursus EHBO bij baby’s en kinderen.

Jouw leven met een baby van 21 weken oud

Verschillende-moeders-met-verschillende-lichamen-na-de-zwangerschap-in-ondergoed-met-hun-kinderen

Hoe staat het eigenlijk met jouw beweging en training? Ben je daar alweer aan toegekomen? Laat je niet gek maken door de media waarin sommige vrouwen 2 weken na de bevalling weer helemaal perfect zijn. Ieder lichaam is anders en reageert anders op een zwangerschap. Ook het herstel verloopt bij iedereen anders. Waar de een direct na de bevalling weer een plat buikje heeft zonder stretch marks, staan haar verdiende tijgerstrepen bij de ander voor de rest van haar leven op haar buik getekend. Ach…het belangrijkste is dat je gelukkig en gezond bent, niet hoe strak je buik is!

Wil je toch aan de slag? Doe dan eens mee met ZwangerFit docente Joanke. Zij geeft vrouwen ook na hun zwangerschap les om hun lijf gezond en sterk te houden. De oefeningen kan je gemakkelijk thuis meedoen en kan je steeds verder opbouwen. Vraag desnoods of je partner of beste vriendin gezellig met je meedoet. Sporten kost namelijk niet alleen energie, het geeft vaak ook energie! Je kan je hoofd even leeg maken en voelt je daarna weer helemaal zen.

Download gratis de 24Baby-app!

Wist je dat 24Baby ook een app heeft? Volg de ontwikkeling van je baby, vind steun en advies bij andere moeders op het forum of lees gezellig mee.

Direct downloaden

Doen met je baby van 21 weken oud

Vader geeft rammelaar aan baby van 21 weken oud

Je kleine vindt verschillende geluiden nu erg interessant! Door verschillende geluidjes te laten horen en te laten zien wat het geluid maakt, kan je baby het verband leggen tussen een geluid en de geluidsbron. Verzamel verschillende objecten, bijvoorbeeld een rammelaar, een speeltje met piepjes erin, een krakend papiertje etc. en ga naast je kleine zitten. Laat de geluiden een voor een horen, terwijl je laat zien welk object het geluid maakt. Leg de ‘geluidsveroorzaker’ vervolgens in de handjes van je baby en help hem het geluid zelf te maken. Wauw! Hij zal versteld staan van zichzelf en het uitgieren van geluk.

Volgende week

Baby 22 weken oud

Slaap, kindje en mama, slaap

Baby 22 weken oud