Baby 11 weken oud

Kleuren zien en jou herkennen: hallo mama/papa!

Baby van 11 weken kan zijn moeder onderscheiden

De eerste weken van zijn leventje herkende je baby jou voornamelijk aan je geur en stem. Als je baby 11 weken oud is, maken zijn ogen echter een inhaalslag. Vanaf nu kan hij je namelijk ook aan je uiterlijk herkennen! Hoi mam! Jij merkt dat je nog steeds erg vergeetachtig bent. Het heet toch zwangerschapsdementie, waarom heb je er nu dan nog last van?!

Mijlpalen baby

Wist je dat...

…de hersenen van je baby het eerste jaar gemiddeld 1 gram per dag groeien? Als dit je hele leven zo door zou gaan, zouden je hersenen op je 18e al zo’n 7 kilo wegen! Maar goed dat je hersenen op den duur volgroeid zijn…

Ontwikkeling baby 11 weken

Baby van 11 weken oud

Het zicht van je baby is nog in volle ontwikkeling en wordt de komende maanden steeds beter. Als je baby 11 weken oud is kan hij steeds meer verschillende kleuren onderscheiden. Hij kijkt dan ook het liefst naar vrolijke, felle kleuren. Daarnaast werken zijn ogen steeds beter samen, waardoor hij ze beter op één punt kan focussen. Maar het allerleukste: je baby herkent jouw gezicht vanaf nu! Hij krijgt meer oog voor detail en ziet je ogen, neus en de rest van je gezicht steeds duidelijker. Hallo mama, zó zie jij er dus uit! Hij ontwikkelt nu een voorkeur voor jou tegenover andere mensen.

Kleine kindjes zijn vaak ziek, vooral verkoudheid komt veel voor. Je kleine heeft namelijk nog maar weinig weerstand opgebouwd tegen verkoudheidsvirussen en kan in zijn eerste levensjaar wel 10 keer verkouden worden! Gelukkig is het bijna altijd onschuldig en gaat het vanzelf over, maar hij kan er wel flink last van hebben. Zorg daarom voor goede hygiëne, let erop dat hij voldoende drinkt en ventileer de ruimtes waar je baby komt.

Jouw leven met een baby van 11 weken oud

Moeder van 11 weken oude baby is aan het multitasken

Even snel de deur uit voor een boodschap zit er niet meer in sinds de komst van je kleine. Alles moet ruim van tevoren gepland, en dan nog komt er niets van die plannen terecht. Voordat je goed en wel de deur uit bent, is er minstens een uur verstreken: baby verschonen – en jezelf ook, want dat boertje was toch niet alleen een boertje – kinderwagen klaarzetten en luiertas inpakken. Luiers? Check! Extra setje kleertjes voor het geval dat? Check! Flesje, knuffeltje, billendoekjes, hydrofiele luiers, speentje..? Check! 60 minuten later ben jij klaar voor vertrek: hup, snel de deur uit!

En dan… Shit, baby vergeten! Je hoort het regelmatig. Daar hoef je je helemaal niet voor te schamen. Je schommelende hormoonhuishouding (boosdoener van zwangerschapsdementie), de slapeloze nachten en de stress van het moederschap kunnen ervoor zorgen dat je nogal vergeetachtig bent. Voldoende rust en tijd nemen voor jezelf blijft daarom erg belangrijk!

luiers aanbiedingen

Mis nooit meer een luieraanbieding!

Op zoek naar de beste luieraanbiedingen? Je kan nu de beste deals per maat en merk vergelijken via de online tool. Wil je altijd luiers in de aanbieding kopen?

Bekijk deals >

Doen met je baby van 11 weken oud

Moeder leest boekje voor aan baby van 11 weken oud

Nu je kleine kleuren goed ziet, is het perfecte moment aangebroken voor boekjes. Het lijkt misschien wat vroeg, maar het bevordert nu al zijn taalontwikkeling. Kies een boekje met veel kleurrijke plaatjes of foto’s en vertel je kleine wat hij allemaal ziet. Wijs alles aan en laat hem het boekje voelen (en proeven). Verwacht nog niet dat je baby hele verhalen kan volgen. Waarschijnlijk slaat hij nog ongecontroleerd met zijn armpjes en duikt hij met zijn mondje op het boekje af. Zijn concentratieboog in nu eenmaal nog erg kort. Geniet er vooral van, zo hebben jullie samen de grootste lol!

Volgende week

Baby 12 weken oud

Blije lach voor iedereen, nachtrust voor niemand

Baby 12 weken oud