Ervaringsexperts
Moeder houdt handje van pasgeboren baby vast

Kersverse ouders kan je blij maken met een kraamcadeau. Op internet zijn er verschillende tips te vinden voor het perfecte kraamcadeau. Toch krijgen ouders regelmatig de raarste dingen. Wat is het raarste kraamcadeau dat andere ouders kregen? Van gebruikte spenen tot kleding voor over 3 jaar: dit zijn jullie ervaringen.

Forumvraag:
Op het forum stelde wij de vraag: “Wat is het raarste kraamcadeau dat je hebt gekregen?”

Zelf ook een raar kraamcadeau gekregen? Praat mee over dit onderwerp >>

De top 11 raarste kraamcadeaus die jullie kregen

1. Overbodige spulletjes

Mijn moeder gaf ons een roze jurkje. We kregen een zoon en dat wist ze ook, “maar het was al in huis en wat moest ze er anders mee.” Tijdens mijn zwangerschap kregen we van mijn broer knuffels voor op de babykamer. Heel lief, maar die knuffels waren elk 2 meter groot. Uiteindelijk toen de kleine kwam, heb ik de knuffels weg moeten doen, want er was geen ruimte meer voor de kleine op de kamer. Ook kregen we een kinderpiano, die gebruikt kan worden vanaf 3 jaar. Mijn baby kan er duidelijk nog niet mee spelen.
– Sojaboon

2. Gebruikte spenen

Mijn oudtante had nog wat oude spenen gevonden en aan mijn schoonmoeder gegeven voor mijn zoon. Gelukkig heeft mijn moeder deze op eigen initiatief meteen weggegooid.
– BouBou

3. Groetjes van de postcodeloterij

Ik kreeg een pakketje Rituals met een kaartje “Geniet ervan, de postcodeloterij.” En een rompertje met rode hartjes voor onze zoon.
– Juuth

4. Cadeautjes te leen

Ik kreeg een jurkje met roze hartjes en een paarse maillot in maat 74. Dat past precies bij een jongen van 8 maanden. Ook kreeg ik een luieremmer met cassettes te leen. De emmer was al gebruikt, vies en stoffig. 4 maanden na de geboorte van mijn zoon heb ik de emmer gepoetst en al terug gegeven met een “dankjewel, maar we vinden hem niet fijn.”
– Prikplant

5. Bijtringen uit de kringloop

Ik krijg constant knuffeltjes en bijtringen van de kringloop van mijn schoonmoeder. Ik vind dat persoonlijk vies. Wie weet hoeveel kindjes eraan hebben lopen sabbelen en ze hebben ondergespuugd of -gepoept. Ik heb haar dat weleens duidelijk gemaakt, maar ze blijft volhouden dat ze het goed wast en het daarna hartstikke schoon is. Ik zie alsnog gebruikerssporen en vind het helemaal niks. Geef dan liever een keer geld uit aan iets nieuws, dan het geld uitgeven aan heel veel kringloopknuffels en -bijtringen die ik toch weggooi.
– Aapie2


Download de 24Baby App nu!

Download nu de 24Baby App en volg de ontwikkelingen van je baby, word lid van je geboorteclub en praat mee op het forum.

Download de app >>

6. Gevonden cadeaus

Witte sokken in maat 26, met daarbij de uitleg: “Ik heb ze op straat gevonden, zonde om weg te gooien”. En dat was het enige cadeautje. Even voor de duidelijkheid: maat 26 dragen kinderen pas als ze 2 tot 4 jaar oud zijn.
– Mamavan3schatjes1989

7. Opblaaspop

Mjin man kreeg een opblaaspop als kraamcadeau. Waarschijnlijk een referentie naar “vrouwen willen geen seks na de bevalling, dus hier kan je je voorlopig mee behelpen.”
– Drk

8. Speelgoed voor oudere kinderen

Wij kregen speelgoed voor kinderen vanaf 3 jaar. Daar heeft onze baby van 3 weken weinig aan. Het staat nu in de kast, maar het zou zomaar kunnen dat het binnenkort weggaat naar een rommelmarkt…
– Maria123

9. Te grote kleding of schoenen

Wij kregen alvast de allereerste voetbalschoenen. In maat 28. Dat is een schoenmaat voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar. Ik heb de schoenen na een hele tijd in de kast te hebben gehouden op marktplaats gezet. Nu is iemand anders er blij mee.
– NovaMink

10. Kleding voor het verkeerde geslacht

Ik kreeg jongenskleding terwijl ik een meisje had gekregen. Op het T-shirt stond “I make all the girls smile.” Mijn vriend heeft dit netjes verborgen gehouden voor me tot de visite weg was. Ik was verbaasd en boos. Natuurlijk ook net bevallen. Het maakt mij niet uit of het blauw of groen is, dat staat haar allemaal prima. Maar dit was overduidelijk voor een jongen en ook nog eens zó lelijk.
– Ilsee88

11. Boekje met zweverige teksten

Wij kregen een boekje met teksten zoals: “Welke vreugde is van alle vreugde die een zwaarmoedige aarde lichter maakt, meer welkom, dan die van een pasgeboren kind?” Of “Het ochtendgloren is een kind nog nat van geboorte.” Sorry, dit vinden sommige mensen vast mooi, maar mijn vriend en ik zijn de meest nuchtere mensen die er zijn en we hebben echt helemaal niks met zulke zweverige teksten.
– Dvs

Waaraan kan een origineel kraamcadeau voldoen?

Als kersverse ouder ontvang je het liefst iets dat je vaak zal gebruiken en waar je dus echt iets aan hebt. Om de kraamvisite een handje te helpen, staan hieronder 4 kenmerken van kraamcadeaus die het altijd goed doen.

Kenmerken van een goed kraamcadeau

Dit zijn 4 kenmerken van kraamcadeaus die het altijd goed doen:
– Een handig en nuttig cadeau
– Een cadeau voor herinneringen
– Een gepersonaliseerd cadeau
– Een kraamcadeau speciaal voor de kersverse ouders

Een handig en nuttig cadeau

Een nuttig cadeau is een cadeau dat het leven van de kersverse ouders net iets makkelijker maakt. Vraag wat ze nog niet hebben van de baby uitzetlijst en verras de ouders daarmee. Of maak een leuk pakket met verzorgingsproducten voor de baby of knutsel een luiertaart.

Cadeau voor herinneringen

De geboorte van je kindje is een bijzonder moment. Vanaf dat moment wil je het liefst zo veel mogelijk vastleggen als aandenken voor later. Denk hierbij aan een fotoalbum, een naamarmbandje of een newbornshoot.

Gepersonaliseerd cadeau

Nu je kleine geboren is, draait het allemaal om herinneringen maken en bewaren. Geef de ouders iets wat jullie relatie met elkaar kenmerkt of juist een leuke herinnering ophaalt van vroeger. Ook vinden ze het erg leuk om gepersonaliseerde cadeaus te ontvangen met de naam en/of geboortedatum van hun baby.

Kraamcadeau speciaal voor de kersverse ouders

De kraamtijd kan soms zwaar zijn, waardoor het geven van een cadeau aan de ouders erg gewaardeerd wordt. Je kan denken aan een verwenset voor mama(‘s) en een bierpakket voor papa. Cadeaubonnen doen het ook altijd goed. Zo weet je dat je geen overbodig cadeau heeft en hebben de ouders zelf de optie om wat leuks uit te kiezen voor hun kindje.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app