Moeder maakt foto van haarzelf en haar kindje met smartphone, socialmediagebruik

Deze pagina bevat informatie voor de pers rondom het onderzoek over het socialmedia- en smartphonegebruik van (aanstaande) ouders en het persbericht "Zestig procent van de ouders bezorgd om online privacy van kind". Het onderzoek is medio 2017 uitgevoerd onder meer dan duizend (n=1.026) Nederlandse zwangere vrouwen, aanstaande vaders en ouders van jonge kinderen.

Persbericht: “Zestig procent van de ouders bezorgd om online privacy van kind”

LEIDEN, 11 september 2017 – Zestig procent van de ouders (57%) maakt zich weleens zorgen om de privacy van hun kind wanneer zij foto’s van hen op social media delen. Dit blijkt uit onderzoek van 24Baby.nl onder meer dan duizend (aanstaande) ouders over hun socialmedia- en smartphonegebruik.

Van de ouders die geen foto’s delen, wordt het beschermen van de privacy van hun kindje als belangrijkste reden genoemd (82%).

Irritatie over gedeelde foto’s

Ondanks de zorgen van ouders, zijn zij erg actief op social media: 59 procent deelt foto’s van hun kinderen op een of meerdere online kanalen. Toch vindt ruim driekwart (76%) van de ouders dat andere vaders en moeders te vaak iets over hun kinderen posten op social media. Dat is opmerkelijk, aangezien maar 11 procent van de ouders vindt dat zij dit zelf ook te vaak doet.

Bewust worden van risico’s

Koen de Bakker, socialmedia-expert bij 24Baby.nl: “We leven in een tijd waarin het bijna vreemd wordt gevonden als je als ouder geen foto van je kind op social media deelt. Het is daarom belangrijk dat jonge ouders zich bewust zijn van de risico’s. Als je hier niet op let, is de kans namelijk groot dat jouw foto’s een groter publiek bereiken dan je misschien wilt.” 

Infographic

Hier bekijk en download je de infographic.

Losse onderdelen van de infographic:

Het staat vrij bovenstaande infographic (als geheel of als losse onderdelen) in een eigen publicatie op te nemen (met bronmelding).

Embed de infographic door deze code te kopiëren:

Klik hier voor de infographic

Alle resultaten

Download hier een overzicht van alle resultaten

Over het onderzoek

Het onderzoek is medio 2017 uitgevoerd onder 1.026 aanstaande en jonge ouders.

Over 24Baby.nl

24Baby.nl is de grootste website op het gebied van zwangerschap en baby’s. Als onafhankelijke informatiebron streeft de website ernaar om (aanstaande) ouders van volledige en betrouwbare informatie te voorzien. In 2015 en 2016 werd 24Baby.nl verkozen tot Website van het Jaar in de categorie Gezondheid.

Contactinformatie

Wil je meer informatie ontvangen over het onderzoek of de website 24Baby.nl? Neem dan contact op met Laura Miller (Laura@24Baby.nl).