Podcast - Jouw Zwangerschapsweek bevallingsverhaal

Jouw Zwangerschapsweek is de podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt. Hoe gaat het met je baby? En met jouw lichaam? En hoe ga je om met alle veranderingen? Deze aflevering: het bevallingsverhaal van Dide. Luister deze aflevering via Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, jouw favoriete podcastapp of hieronder.

Dide net bevallen van Lua Roos
Dide met de pasgeboren Lua Roos

Podcast bevallingsverhaal: lang en heftig, maar goed

Dide is bevallen! Hoe is haar bevalling gegaan en hoe heeft ze het ervaren?

De bevalling was heftig en duurde lang. De weeën begonnen één dag voor haar uitgerekende datum. Ze waren al snel hevig, maar nog erg onregelmatig. Toch besloot Dide om verloskundige Maartje al te bellen. Ze kreeg te horen dat het inderdaad weeën waren, maar dat ze moest wachten totdat er meer regelmaat in zat. De volgende ochtend kwam Maartje langs om te kijken hoe ver Dide al was: nog geen centimeter ontsluiting.

De dag ging voorbij en de ontsluiting vorderde maar niet. Toch werden de weeën steeds erger. Na uren wegpuffen trok ze het niet meer en besloot ze om naar het ziekenhuis te gaan voor een ruggenprik. Benieuwd hoe de bevalling verder is verlopen en wat dé naam is van de dochter van Dide? Je hoort het in deze aflevering van Jouw Zwangerschapsweek.


Houd de mijlpalen van je baby bij!

Nieuw in de 24Baby-app: houd jouw persoonlijke dagboek van je zwangerschap en kindje bij. Deel alle mijlpalen, bijzondere gebeurtenissen en meer.

Download de app >>

Podcast week bij week

Nieuwsgierig wat jou de komende weken nog te wachten staat? Luister alvast naar de volgende afleveringen:

In deze podcast

In de podcast Jouw Zwangerschapsweek maak je kennis met Dide, zwanger van haar eerste kindje, verloskundige Maartje, Roos van 24baby.nl en met Renée, podcastmaker en ook moeder.

Dide (31) is 12 jaar samen met haar partner Daan (32) en woont in Breda. Zij is social media specialist, en hij is bezig met het verbouwen van hun tweede huis. In de podcast vertelt Dide ruimhartig over haar ervaringen, belevingen, onzekerheden, angsten en natuurlijk ook de blijde momenten van haar zwangerschap. Meer weten over Dide? Volg haar persoonlijk op Instagram of volg de verbouwing van hun huis via Huis van Goesting.

Maartje Huver (36) is al ruim 12 jaar gepassioneerd verloskundige en praktijkhouder van verloskundigenpraktijk Flore in Breda. Ook is zij moeder van een dochtertje van ruim 2,5 jaar. In de podcast vertelt Maartje alles over de zwangerschap, van kwaaltjes en hoe deze ontstaan, tot de ontwikkelingen van de baby in je buik. Ze geeft antwoord op alle vragen die zwangeren bezighouden en begeleidt Dide, en jou, door de zwangerschap heen.

Renée van Heteren (35) is podcastmaker, tekstschrijver en journalist. Door haar jarenlange ervaring als redacteur en verslaggever bij de radio, weet ze als geen ander hoe je interviewt en een verhaal vertelt. Renée praat de podcast aan elkaar, stelt precies de juiste vragen en deelt als moeder van twee kinderen ook haar eigen ervaringen met haar zwangerschap.

Roos (33) is community manager bij 24Baby.nl. Hierdoor weet zij goed wat er speelt onder (aanstaande) jonge ouders. In de podcast vertelt Roos hoe zwangere vrouwen hun zwangerschap ervaren, waar ze tegenaan lopen en met welke vragen en onzekerheden ze zitten. Roos is zelf net moeder geworden van dochter Ilja.

Over podcast Jouw Zwangerschapsweek

Jouw Zwangerschapsweek is een podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week is er een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt.

Redactie en presentatie

Renée van Heteren

Muziek

Custom Audio Productions