Kruidvat luiers pakken

Kruidvat luiers zijn één van de populairste wegwerpluiers. Dat blijkt uit een uitgebreid onderzoek van de Consumentenbond (2016) naar luiergebruik. Veel ouders kiezen voor Kruidvat luiers als betaalbaar alternatief voor Pampers. Maar er zijn zoveel baby’s, luiermaten en -soorten! Waar moet je op letten als je Kruidvat luiers koopt voor je baby? Wij zetten het voor je op een rijtje!

Wanneer welke maat Kruidvat luier?

De luiermaten van Kruidvat sluiten niet naadloos op elkaar aan; ze overlappen elkaar op basis van het gewicht van je baby. Dit betekent dat je altijd meerdere keuzes hebt. In onderstaande tabel zie je wanneer je voor welke luier kan kiezen.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Zoals je ziet, kan je voor je pasboren baby – ongeacht zijn gewicht – zowel de Kruidvat 1 NewBorn als de 2 NewBorn gebruiken. Ook kan je na de Kruidvat 1 NewBorn bijna direct overstappen naar Kruidvat 3, maar ook nog kiezen voor de tussenmaat 2 NewBorn Mini.

De enige manier om erachter te komen welke luier voor jou en je baby het prettigst is, is om de verschillende soorten zelf uit te proberen.

In theorie is de Kruidvat 4 Maxi de luier die je het langst kan gebruiken voor je baby, namelijk vanaf ongeveer zijn vierde maand tot (zo nodig) vierde jaar. Luiers tot maat 3 gebruik je alleen tot je baby 1 jaar wordt; de luiers vanaf maat 5+ Junior zijn geschikt voor je dreumes vanaf 1 jaar.

Kenmerken verschillende Kruidvat luiers

Ondanks dat het een kwestie van testen is welke luier voor jouw baby het beste is, hebben de verschillende Kruidvat luiers unieke kenmerken. Die kunnen de keuze voor de juiste luier wat makkelijker maken.

Prijs Kruidvat vs. Pampers

Wist je dat…
…alle Kruidvat luiers een Ecolabel hebben dat voldoet aan de eisen van het onafhankelijke Europese keurmerk EU Ecolabel? Ze zijn in het productieproces minimaal belastend voor het milieu. Dus welke Kruidvat luier je ook in je luiertas stopt, je bent sowieso goed bezig!

Kruidvat luiers zijn dus het meest gekozen alternatief voor Pampers, vanwege de prijs-kwaliteitverhouding. Ze zijn namelijk een derde tot de helft goedkoper dan Pampers! Zo kost een pak Kruidvat 3 NewBorn 6,99 euro (40 stuks), terwijl een pak Pampers 3 Baby-Dry (op het moment van schrijven) 9,99 euro kost (34 stuks). Bovendien zijn er bij Kruidvat geregeld aanbiedingen die ervoor zorgen dat je goed binnen je luierbudget kan blijven. Check onze luiertool om te kijken of Kruidvat op dit moment een luier aanbieding heeft.