Broertjes knuffelen met hond

De liefde tussen een baby en zijn ouders gaat diep, maar de liefde tussen een baby en zijn huisdier komt soms aardig in de buurt. Geniet hier van tien lieve foto's van baby's met hun huisdier.

Je baby en huisdier

Heb je geen kinderen, maar wel een huisdier? Dan is dit dier waarschijnlijk je kindje. Zodra je een baby krijgt, deelt deze zijn plek in jouw hart met je huisdier. En dat levert veel voordelen op voor je kleine.

Wist je dat opgroeien met een huisdier goed is voor je ontwikkeling? Door op zijn eigen manier met jullie viervoeter te praten, werkt je kindje aan zijn taalontwikkeling. Hij leert om de aandacht te delen en heeft altijd iemand om mee te spelen. De liefde die je kindje van jullie huisdier ontvangt, vergroot zijn zelfvertrouwen. En dan levert het ook nog eens schattige foto’s op!


Download de 24Baby App

Download nu de 24Baby Zwangerschaps App en kom in contact met andere (aanstaande) ouders, volg de zwangerschaps- en babykalender, word lid van je geboorteclub en praat mee op het forum.

Download de app >>

1. Schone slapers

Baby slaapt met huisdier
Diepe rust in het huis van Al1991. Baby en viervoeter liggen heerlijk te slapen.

2. Persoonlijke bodyguard

Hond kijkt toe hoe baby flesje krijgt
Mireille1992 over de band tussen haar kindje en Charley: "Al vanaf mijn zwangerschap is Charley mijn persoonlijke beveiliger. Charley is nu al dol op Lieke! Elke keer als ik op visite kom bij mijn ouders wijkt hij niet van haar zijde. Vriendjes voor het leven!"

3. Samen spelen, samen delen

Baby en hond spelen samen op de bank
Ook het kindje van Mama1989 is beste vriendjes met de hond, al pakt de hond wel steeds het speelgoed af. Maar met die lieve hondenblik is dat hem vast zo vergeven.

4. Dikke vriendinnen

Kat knuffelt met baby
Forumlid MHJ zegt: "Tijdens de zwangerschap was Loekie al niet bij me weg te slaan. Continu lag ze bij me en dan vooral op mijn buik. Zodra Julia geboren was, wilde ze er in eerste instantie weinig van weten. Gelukkig kwam dat snel goed en is ze nu vriendinnetjes met Julia!"

5. Poezenkusje

Kat geeft baby een lik
Ook het kindje van NKZ is dikke vriendjes met de kat: "We hebben een kat met een gebruiksaanwijzing, waar m'n man en ik soms nog een beetje bang voor zijn. Maar onze dochter van 5 maanden mag sinds ze geboren is alles bij hem doen. En ze is gek op 'm. Als ze hem ziet, strekt ze haar armen met grijpgrage handjes helemaal uit.

6. Zo hondje, zo baasje

Baby en hondje spelen samen op kleed
Het kindje van MerleS ligt gezellig te spelen met haar beste vriendinnetje. Wie doet wie na?

7. Van jaloezie naar (hopelijk) vriendschap

Baby zoekt toenadering bij kat
Leonore1985: "Onze kat Zoë vond Matthias in het begin wel leuk, vooral toen hij nog niet bewoog. Toen hij meer ging bewegen en meer van zich liet horen, moest ze een tijdje niets van hem hebben. Ze leek zich zelfs zielig te vinden omdat ze onze aandacht moest delen." Sinds een week is er ineens interesse van beide kanten. Zoë komt steeds vaker kijken bij Matthias. Andersom vindt hij het steeds leuker om in haar buurt te zijn. Hopelijk worden ze alsnog dikke vriendjes!'

8. Wakkere waakhonden…

Honden houden de wacht bij slapende baby
De honden van forumlid SGCG houden de braaf de wacht over hun babybaasje.

9. …en een slapende waakkat

Kat ligt te slapen bij baby
Ondertussen houdt de kat van MamaRowie slapend de wacht. "Binky is af en toe een beetje jaloers, maar over het algemeen erg beschermend!"

10. Lekker lepelen

Baby en kat slapen samen
MartjeV: "Deze foto is van bijna vijf jaar geleden. Als straks onze dochter geboren is, ligt de kat er vast ook weer zo bij."

Wil je nog meer lieve foto’s zien, of ook een foto van je baby en huisdier delen? Meld je aan op ons forum en praat mee!

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app