baby's met wasbare luiers van Bambino Mio

Wasbare luiers worden wereldwijd steeds populairder aangezien meer ouders de voordelen ten opzichte van wegwerpluiers ontdekken. Twijfel je of het gebruik van wasbare luiers iets voor jouw gezin is? Lees dan snel verder, wij hebben de 5 grootste voordelen voor je op een rij gezet!

Wat zijn wasbare luiers?

Wasbare luiers zijn net zo makkelijk in gebruik als wegwerpluiers. Zo gebruik je wasbare luiers net zoals een wegwerpluier, alleen gooi je hem na gebruik in de wasmand en niet in de prullenbak.

TIP: Heb je te maken met een poepluier? Met een inlegdoekje vang je de ontlasting eenvoudig en schoon op. Bekijk hier hoe je dit het beste doet >

Wasbare luiers wassen

Wasbare luiers kunnen gewoon mee met je gewone was. Dat je met wasbare luiers extra veel wasjes moet draaien, is een fabel. Als je 24 wasbare luiers in huis haalt, kan je ze om de drie dagen wassen om nog voldoende voorraad te hebben. Je wast dus hoogstens een of twee keer extra per week.

Wasbare luiers kunnen in de droger, maar dan wel op de koudste stand. Het is wel beter om ze uit te hangen om te drogen, dan slijten ze minder snel. Hang ze op door het midden van de luier over de waslijn heen te hangen, zo blijft het elastiek langer goed.

Wasbare luiers: de voordelen

Wasbare luiers hebben veel voordelen voor jou, je baby en natuurlijk voor het milieu. Dit zijn de vijf grootste voordelen:

  1. Beter voor je baby: wasbare luiers zijn absorberend en gebruiken geen chemische gels die in wegwerpluiers gevonden kunnen worden. Dit is vriendelijker voor de billetjes van je baby.
  2. Beter voor je portemonnee: door wasbare luiers te gebruiken, bespaar je veel geld. Totdat je kindje zindelijk is, kosten wegwerpluiers gemiddeld €1.310 terwijl wasbare luiers gemiddeld €830 kosten. Dat is een besparing van bijna €500.
  3. Beter voor het milieu: alleen in Nederland al, worden dagelijks 8 miljoen wegwerpluiers weggegooid. Door te kiezen voor wasbare luiers gooi je minder afval weg en verklein je daarmee je milieu-impact.
  4. Altijd luiers in huis: je hoeft nooit meer te sjouwen met pakken luiers, want je hebt ze altijd in huis.
  5. Je kindje is sneller zindelijk: door het gebruik van wasbare luiers zijn kindjes vaak eerder zindelijk. Dit komt omdat ze zich sneller bewust worden van hun luier, wat kan helpen bij de zindelijkheidstraining.
Infographic Bambino Mio wereldbol
Klik hier om de afbeelding te vergrotenBambino Mio