Foto van kraamvisite voor in kraambezoekboek

Een kraambezoekboek geeft je een blijvende herinnering aan de bijzondere eerste weken met je pasgeboren baby. Je kraamvisite kan er een boodschap in achterlaten voor jou en je kindje. Welke soorten invulboeken zijn er? Ontdek hier de leukste acht.

Wat is een kraambezoekboek?

Een kraambezoekboek is een invulboek waarin kraamvisite een wens of boodschap voor jou en je pasgeboren baby kan achterlaten. Neemt het bezoek een kraamcadeau mee? Dan kan je in het invulboek bijhouden wat je van wie gekregen hebt. Ook is er vaak ruimte om foto’s en kaartjes in te plakken.

Waarom een kraambezoekboek?

De eerste tijd na je bevalling is een mooie, maar ook drukke tijd. Misschien heb je nog last van vergeetachtigheid door de zwangerschapshormonen. Of je slaapt minder, waardoor je sneller dingen vergeet. Een kraambezoekboek geeft je een blijvende herinnering aan die eerste weken met je kindje. Leuk om later samen doorheen te bladeren.

Een invulboek kiezen

Wanneer je op zoek bent naar een kraamboek, zijn er verschillende soorten waaruit je kan kiezen. Het is daarom goed om te bedenken wwat je precies zoekt.

Wil je dat het kraambezoekboek vooral veel ruimte heeft om in te schrijven, of juist meer ruimte voor foto’s? En wil je dat de kraamvisite vragen beantwoordt of zelf een tekstje kan schrijven? Hierover nadenken kan helpen bij het maken van je keuze.

De 8 leukste kraambezoekboeken

Kraambezoekboeken zijn te koop in allerlei soorten en maten. Hier vind je de leukste op een rij.

Thuismusje invulboek

Thuismusje kraamboek

Dit lief vormgegeven invulboek is te koop in een groene en roze kleur. Niet alleen kraamvisite en de kraamverzorgende kunnen er een boodschap in achterlaten. Ook de verloskundige kan een pagina invullen.

Hello Baby kraambezoekboek

Hello baby kraambezoekboek

In dit invulboek vind je extra veel ruimte om foto’s in te plakken. De vrolijke vormgeving met lieve dieren maakt het boek een feestje om naar te kijken.

SUS Design invulboek

Sus Design kraamboek

Niet alleen je kraamvisite kan in dit kraambezoekboek een boodschap achterlaten voor je baby, ook aan de kraamverzorgende is gedacht. Dankzij het handige leeslint weet je meteen waar je gebleven bent.

Pauline Oud kraambezoekboek

Pauline Oud invulboek

In dit kraambezoekboek vind je invulpagina’s en ruimte voor veel foto’s. Als je wil kan je de pagina’s losmaken, zodat je de volgorde van de invulpagina’s kan veranderen.

Maan Amsterdam kraamboek

Maan Amsterdam kraambezoekboek

In dit kraambezoekboek vind je niet alleen invulpagina’s voor kraamvisite. Je kan ook herinneringen aan de bevalling en kraamtijd opschrijven. Er is ruimte om ongeveer 100 kaarten in te plakken. In de handige envelop kan je papieren bewaren.

Kaartjelief kraambezoekboek

Kaartjelief kraambezoekboek

Met dit mooie kraamboek heb je alle wensen en boodschappen voor je baby in een mooi boek bij elkaar. Kraamvisite krijgt hierin de kans om vragen in te vullen én een lief berichtje voor je kleine achter te laten.

Prints Charming invulboek

Prints charming invulboek

In dit kraambezoekboek vind je van alles wat: pagina’s met vragen, ruimte voor losse boodschappen én veel ruimte voor foto’s. Dit alles wordt afgewisseld met mooie quotes.

Font of You kraamboek

Font of you invulboek

Dit hip vormgegeven invulboek staat vol originele vragen die het kraambezoek kan beantwoorden. Ook voor de kraamverzorgende is er een speciale pagina met vragen. Achterin het boek vind je leuke kaarten om uit te knippen.

Tips voor het gebruik van een invulboek

Wanneer je tijdens de kraamtijd gebruikmaakt van een kraambezoekboek, kan je aan de volgende dingen denken.

  • Leg het op een vaste plek. Het is jammer om na een kraamvisite te ontdekken dat het kraamboek niet ingevuld is. Leg het daarom op een vaste plek in het zicht, zodat je het minder snel vergeet.
  • Maak foto’s. Je baby groeit als kool in het eerste jaar. Vergeet daarom niet om foto’s te maken van je kindje met de kraamvisite. Dit geeft jou, je baby en het bezoek een mooie herinnering voor later.
  • Zet een herinnering in je telefoon. Vergeet je vaak om foto’s af te drukken? Zet dan een herinnering in je telefoon om dit één keer per maand te doen. Zo blijf je beter bij.
  • Kies voor een met losse bladen. Verwacht je veel bezoek? Of weet je nu al dat je het invullen van het kraambezoekboek gaat vergeten? Door een boek met losse bladen te kopen, kan je later nog invulpagina’s toevoegen aan het boek.
  • Geef het cadeau. Een kraambezoekboek is leuk om aan een zwangere vriendin te geven. Het is dan ook een mooi cadeau om te geven tijdens een babyshower.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app