Een kraamcadeau voor een pasgeboren baby

Hoera, iemand die je kent is net bevallen! Hallo mooie baby! Je staat te springen om op kraamvisite te gaan, maar je hebt geen idee wat je voor de kleine moet meenemen. Herkenbaar? Hier vind je een overzicht van kraamcadeaus waar kersverse ouders écht blij van worden.

Wat is een origineel kraamcadeau?

Een kraamcadeau is iets waar je kersverse ouders mee kan verrassen tijdens hun kraamtijd. Als je een kraamcadeau tijdens de kraamvisite geeft, wil je natuurlijk het liefste dat het iets is wat vaak gebruikt wordt en waar het jonge gezin echt iets aan heeft. Niet iets dat op de grote stapel belandt en wat wordt vergeten.

Wil je verder kijken dan het geven van een knuffel? Kies dan bijvoorbeeld voor een origineel kraamcadeau dat:

 • persoonlijk is. Iets dat jouw relatie met de ouders kenmerkt of een herinnering ophaalt. Zo vergeten de kersverse ouders nooit meer van wie ze dat speciale kraamcadeau hebben gekregen.
 • een mooi moment vastlegt. Denk hierbij aan een bewaardoos, waar de ouders allerlei herinneringen in kunnen opbergen, zoals de eerste slofjes, echofoto’s en het ziekenhuisbandje van de bevalling. Ook leuk: een gipsafdrukset of het uitvergroten van het geboortekaartje op hout of canvas.
 • nuttig en handig is. Dit is vooral aan te raden bij een eerste kindje. Hiermee help je kersverse ouders bij het afvinken van hun babyuitzetlijst. Zo kan je een heuse luiertaart maken of een mooie mand vullen met hydrofiele luiers, verzorgingsproducten, speentjes en leuke rompertjes. Ouders van een tweede of derde kindje zijn ook vaak blij met een nuttig cadeau, aangezien ze vaak al een voorraad knuffels, speelgoed en misschien zelfs kleertjes hebben liggen.
lettertreintje
Leuk als gepersonaliseerd cadeau: een lettertrein

Kraamcadeau met naam

Als je een uniek kraamcadeau wilt geven, kan je kiezen voor een kraamcadeau met naam. Tegenwoordig vind je veel cadeaus voor baby’s waar je een naam op kan laten drukken. Geboortekussens, boeken, knuffels, slabbetjes, rompertjes, t-shirts, speentjes; je kan alle kanten op met zo’n origineel kraamcadeau.

Dit zijn de leukste gepersonaliseerde kraamcadeaus:

 • Een babyboekje of strip waar het kindje de hoofdrol in krijgt.
 • Een knuffel met de naam en geboortedatum van het kindje erop.
 • Een geboortetegel met de allereerste foto van de pasgeboren baby of andere wanddecoratie.
 • Houten speelgoed met de naam van het kindje.
 • Een lettertreintje dat de naam van het kindje vormt.

Kraammand

Een oude traditie is het geven van een kraammand. Hiermee kun je allerlei leuke kraamcadeautjes geven die de ouders één voor één mogen uitpakken in de eerste week van de kraamtijd. Zo krijgen de ouders elke dag een cadeautje. Leuk om te maken en leuk om te krijgen!

Onze top 5 favoriete kraamcadeaus

 1. Met dit kijkboekje vermaakt elke baby zich uren. Leuk voor de eerste paar maanden.
 2. Door het spelen met een rammelaar worden alle zintuigen geprikkeld.
 3. Wie is er niet groot geworden met Rupsje Nooitgenoeg? Voor papa en mama ook leuk om voor te lezen.
 4. Bijtringen om lekker om te sabbelen. Vooral fijn voor later bij doorkomende tandjes.
 5. Met dit schattige nachtlampje in de vorm van een wolkje valt ieder kindje zó in slaap.
nachtlampje

Kraamcadeau voor een tweeling

Moet je op zoek naar niet één, maar twee originele kraamcadeaus? Dan kan je kiezen voor hetzelfde cadeau in twee verschillende kleuren, bijvoorbeeld rompertjes, babydekentjes of speenkoorden. Andere leuke cadeaus voor een tweeling of meerling zijn:

 • Een fotolijst met ruimte voor twee foto’s naast elkaar.
 • Bordjes en lepeltjes, voor de eerste hapjes van ieder kindje.
 • Leuke posters, voor boven elk bedje.
Tiny Rituals verwenset
Iets dat elke mama kan gebruiken: een verwenset

Kraamcadeau voor de ouders

Ja, ook de ouders mogen uiteraard verwend worden in hun kraamweek. Een mensje op de wereld zetten is natuurlijk niet niks. Naast een cadeau voor de baby, kan je ook iets kleins voor de ouders meenemen.

Wat dacht je van een heerlijke verwenset met verzorgingsproducten voor wat mama me-time, een bierpakket voor papa of een waardebon voor een avondje uit met z’n tweeën (met oppas geregeld). En wellicht een beetje saai, maar de meeste ouders zijn ook dolblij met een cadeaubon, zodat ze zelf een leuk babycadeau voor hun pasgeboren zoon of dochter kunnen kopen.

kraamcadeau grote broer zus
Leuk voor de grote broer of zus: een houten speelset

Kraamcadeau voor het broertje of zusje

Heeft de pasgeboren baby een oudere broer of zus? Dan is het leuk om hem of haar ook in het zonnetje te zetten met een kraamcadeautje. Er verandert op dat moment namelijk best veel in hun leven waardoor het extra belangrijk is om ze bij het geheel te betrekken.

Zo zijn er verschillende voorleesboekjes met als thema ‘grote broer of zus worden’. Of koop iets waarvan je weet dat ze er helemaal dol op zijn, bijvoorbeeld autootjes, extra ‘gerechten’ voor in hun speelgoedkeuken of een knutselpakket.