Dentinox verlicht pijn bij doorkomende tandjes

De tranen biggelen over de wangen van je baby. De eerste tandjes komen door en je baby heeft hier duidelijk last van. Je hebt alles geprobeerd, maar niks lijkt de pijn te verlichten. Dentinox kan de oplossing zijn.

Het geneesmiddel Dentinox heeft een plaatselijke, pijnstillende werking (dankzij de stof lidocaïne) en is suikervrij. Het is speciaal bedoeld voor verzachting van de pijn bij de eerste doorkomende tandjes.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Gebruik Dentinox druppels

Breng 2 à 3 druppels Dentinox met een wattenstaafje op het tandvlees waar de tandjes doorkomen. Geef je baby de eerste 45 minuten na het opbrengen van het geneesmiddel geen eten of drinken, dit zorgt er namelijk voor dat de druppels wegspoelen.

Het kan zijn dat je baby niet meewerkt en de kaken stijf op elkaar houdt. In dat geval kan je Dentinox op je vinger doen en daarmee het tandvlees masseren. Grote kans dat je baby dit wel toestaat. Was je handen goed, voordat je met je vinger je baby’s mond in gaat.

Breng maximaal 4 keer op een dag het geneesmiddel op. Als je baby wakker is, kan je hem vaak afleiden of iets geven om op te kauwen, waardoor hij minder last heeft van de doorkomende tandjes. Tijdens zijn slaapjes of ’s nachts is dit niet het geval. Veel ouders kiezen er daarom voor Dentinox op te smeren vlak voor het slapen gaan. Dit vergroot de kans dat je baby (en jij ook!) zonder klachten kan slapen.

Gebruik Dentinox niet langer dan 2 aaneengesloten weken. Wil je het toch langer gebruiken, overleg dan met je huisarts.

Bijwerkingen Dentinox

Er treden zelden bijwerkingen op bij het gebruik van Dentinox. Heb je toch het idee dat je baby last van bijwerkingen heeft, neem dan contact op met je apotheker of huisarts.

Wanneer Dentinox niet gebruiken

Gebruik Dentinox niet bij infecties, zweren of verwondingen in de mond. Kijk ook of je kindje niet overgevoelig is voor één van de bestandsdelen.

Raadpleeg voor gebruik je huisarts als je kind ook andere geneesmiddelen gebruikt of lichamelijke problemen heeft. Denk bij lichamelijke problemen onder andere aan lever- en nierfunctiestoornissen, hartritmestoornissen, een te lage bloeddruk of stuipen.

Dentinox kopen

Dentinox kan zonder recept worden verkregen en kost doorgaans rond de 6 euro. Het is onder andere te koop bij de meeste apotheken, Kruidvat, grote filialen van veel supermarkten.

Wat zit er in Dentinox?

De werkzame stof is lidocaïnehydrochloride. De andere stoffen zijn kamille-tinctuur, macrogollaurylether, sorbitoloplossing, glycerol, polyvidon, polysorbaat 20, saccharinenatrium, levomenthol, xylitol en gezuiverd water.