pasgeboren baby, nieuwe ouder eng

Het is echt geen rozengeur en maneschijn om een baby te moeten verzorgen, dat weten we allemaal. Maar oef, dat het zo eng zou zijn als nieuwe ouder? Uit eigen ervaring zetten we 9 zaken op een rij die wij doodeng vonden! Kan jij je inleven in deze gedachten?

Moet ik echt die navelstreng doorknippen?

Meestal is het de vader die de navelstreng doorknipt. Het ding ziet er ten eerste onsmakelijk uit, en ten tweede zit het aan je baby vast! Gaat hij dat echt niet voelen? Nee? Slik… Even diep ademhalen!

Waarom is dat hoofdje zo zacht?

Om door het geboortekanaal heen te kunnen, bestaat de schedel van je baby nog uit verschillende stukken. Het hoofdje is vrij zacht en geeft snel mee. Plotseling ben je doodsbang dat er iets tegen het hoofdje van de baby zal stoten en dat de kleine voor altijd met putten in zijn hoofd zal lopen!

Help, we mogen naar huis en de baby moet in de auto!

Maar lieve help, je beseft je nu pas hoe gevaarlijk een auto is! Met ongeveer 30 kilometer per uur sukkel je naar huis… Help!

Uh, je wilde de baby vasthouden? Nou…

Hou ‘m goed vast! Hoofdje goed ondersteunen! Nee, niet zo! Geef terug!

Ik kan die kleine toch niet alleen laten?

Ook al hoef je alleen maar even naar de schuur… Je beeldt je de meest waanzinnige dingen in terwijl je vliegensvlug heen en weer rent. Gelukkig is de kans niet heel groot dat je baby spontaan uit het ledikantje valt.

In het geval van een tweeling: wie was wie ook al weer?

Bij de geboorte heb je al twee mutsjes in verschillende kleuren, en je kijkt aandachtig naar kleine verschillen in het uiterlijk, zodat je ze niet per ongeluk door elkaar zal halen. Waarom lijken die baby’s zo veel op elkaar?!

Waarom huilt-ie?!

Je voelt een enorme opluchting als je je kind voor het eerst in je armen krijgt. Hij huilt! Gelukkig maar. Maar als je je baby eenmaal mee naar huis hebt genomen, hij goed heeft gegeten, een schone luier heeft en schijnbaar niks mankeert, maar toch ontroostbaar aan het huilen is kan de paniek je even om het hart slaan. Wat is er aan de hand?!

Baby vergeten!

Het kan de beste overkomen. Je staat even met iemand te praten, je hebt het eigenlijk druk en dus ga je snel weer verder… Maar je was even vergeten dat je de kleine ook nog bij je had. Oeps!

Uhm, ik geloof niet dat dat eetbaar was…

Ieder kind doet het. Baby’s ontwikkelen zich door hun zintuigen te ontwikkelen. Dat betekent ook dat er een fase is waarin ze alles in hun mond stoppen. Inclusief de krijtjes en de confetti… De eerste keer zit je met je telefoon in de hand om 112 te bellen, mocht je kind spontaan kunstwerken gaan spugen.