Heb je ooit gehoord van 'chili sin carne'? Dit is de vegetarische variant van chili con carne. Deze heerlijke Mexicaanse stoofpot is makkelijk én je mag er chips bij eten. Wat wil je nog meer?

Hierom is deze maaltijd zo gezond

Dit lekkere ‘chili sin carne’ recept zit vol met groenten en bonen en het vult goed. Het heeft ook veel vitamines, wat handig is als je net bent bevallen. Je kan deze Mexicaanse stoofpot makkelijk in grote hoeveelheden maken, je koopt gewoon twee keer zoveel ingrediënten. Dus het is ook handig als je het druk hebt!


Picnic bezorgt gratis thuis

Van de lekkerste recepten tot je dagelijkse boodschappen en alles van de drogist. Picnic bezorgt het allemaal gratis tot aan je deur. Bespaar tijd en gesjouw in de kou!

Download de app

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 wortel, in dunne plakjes gesneden
  • 1 blik (400 g) kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik (400 g) zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik (400 g) gepelde tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels chilipoeder (pas aan naar smaak en tolerantie)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 handjes vol tortillachips (of rijst als je dat liever eet)
  • Zure room (of haverroom bij koemelkeiwitintolerantie)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse koriander of peterselie voor garnering

Zo maak je het

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze glazig.
  3. Voeg de gesneden paprika’s, courgette en wortel toe. Bak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de uitgelekte kidneybonen en zwarte bonen toe aan de groenten in de pan.
  5. Giet de gepelde tomaten in de pan en breek ze in grove stukken met een spatel.
  6. Voeg chilipoeder, gemalen komijn, zout en peper toe. Roer goed door elkaar.
  7. Laat de chili sudderen op laag vuur, dek de pan af en laat het ongeveer 20-25 minuten pruttelen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  8. Proef en voeg indien nodig meer kruiden toe naar smaak.
  9. Garneer de chili sin carne met verse koriander of peterselie, als je dit lekker vindt.
  10. Serveer de chili sin carne warm met de tortillachips en de zure room.

Eet smakelijk!