Baby met maat 74 knuffelt met moeder

Als je baby ongeveer een half jaar oud is, is hij of zij waarschijnlijk toe aan maat 74. Hoelang draagt je kindje deze maat? En welke lengte en welk gewicht horen hierbij? Ontdek het in de handige maattabel voor babymaten.

Maat 74 baby

Maat 74 is een babymaat die tussen maat 68 en maat 80 zit. Je baby draagt deze maat bij een gewicht van 8 tot 9 kg. Zoek je een hoedje of pet voor je baby? Ga dan uit van een hoofdomtrek van 45 cm. De schoenmaat van je kleine is bij deze maat 16 tot 18.

De kans is groot dat je kindje begint met kruipen in de periode dat deze babymaat gedragen wordt. Het is dus slim om wat kruippakjes of boxpakjes in maat 74 te kopen. Hierin kan je kindje fijn rondkruipen zonder kleding die afzakt of opkruipt. Door een boxpakje met voeten raakt je baby geen sokken kwijt. Dat voorkomt koude voeten.

Maat 74 leeftijd

Je baby draagt maat 74 bij een leeftijd van ongeveer 6 tot 9 maanden. Toch kan dit per baby verschillen. Babymaten zijn ongeveer gelijk aan de lengte van je kind in centimeters. Maat 74 past bij een lengte van 69 tot 74 cm. Is je kindje groot of juist klein voor de leeftijd? Dan heeft je baby misschien een grotere of kleinere maat nodig bij 6 tot 9 maanden.

Maattabel babymaten

Ben je benieuwd welke leeftijd, lengte en gewicht bij de verschillende babymaten horen? Je ziet het handig op een rijtje in deze babymaten tabel.

Maat 68 Maat 74 Maat 80
Leeftijd 4 tot 6 maanden 6 tot 9 maanden 9 tot 12 maanden
Gewicht 6,5 tot 8 kg 8 tot 9 kg Rond 10 kg
Lengte 63 tot 68 cm 69 tot 74 cm 75 tot 80 cm
Hoofdmaat 43 cm 45 cm 46 cm
Schoenmaat 16 tot 18 16 tot 18 19 tot 21
Maattabel babymaten

Tips bij maat 74 baby

Als je babykleding in maat 74 gaat kopen, kunnen de volgende tips je helpen.

  • Koop kleding met verstelbaar elastiek. Je baby groeit als kool. Broeken met verstelbaar elastiek maak je gemakkelijk groter en kleiner. Zo kan je baby deze langer dragen.
  • Kies voor kleding die tegen vlekken kan. Wanneer je baby maat 74 draagt, staan de vaste hapjes waarschijnlijk elke dag op het menu. Dat betekent dat er heel wat gemorst gaat worden. Een slab houdt de ergste vlekken tegen. Toch is het slim om je kindje tijdens het eten kleding aan te doen die tegen vlekken kan. Denk aan babykleding met een printje.
  • Zoek stevige broeken uit. Je kindje gaat de wereld kruipend ontdekken. Kruipt je kleine verkenner buiten rond? Dan slijten broeken sneller. Zoek daarom broeken uit die tegen een stootje kunnen.
  • Let op de seizoenen. Bij het kopen van babykleren is het goed om erop te letten dat de kleding in het juiste seizoen past. Koop je bijvoorbeeld een winterjas in maat 74? Dan is het wel zo fijn als deze in de winter past.
  • Ruil kleding met vrienden of familie. De kans is groot dat je baby snel uit kleding groeit. Je bent dus al snel veel geld kwijt aan nieuwe babykleding. Wil je geld besparen? Organiseer dan eens een kledingruildag met familie of vrienden. Niet alleen gezellig, maar ook duurzaam.

Meer babymaten

Benieuwd naar de volgende babymaten? Hier lees je er alvast meer over: