In samenwerking met logo C&A
meisje in babykleding van biokatoen

Jaarlijks kopen we meer dan 80 miljard nieuwe kledingstukken, waarvan de helft gemaakt is van katoen. Er is ook duurzamere kleding gemaakt van biokatoen. Maar waarom zou je dit kopen? Wij hebben veelgestelde vragen over biokatoen kleding voor je beantwoord.

Wat is het verschil tussen katoen en biologisch katoen?

Er zijn een aantal verschillende tussen katoen en biologisch katoen:

  • Er worden geen synthetische pesticiden of meststoffen gebruikt bij het verbouwen van biologisch katoen. Dit is niet alleen beter voor het milieu en voor het product, maar ook gezonder voor de boeren.
  • Biologisch katoen zorgt voor een vermindering van de water- en luchtverontreiniging, wat beter is voor het milieu en daarnaast ook geld bespaart.
  • De biologische katoenmarkt is minder gevoelig voor schommelingen in marktprijs. Hierdoor hebben boeren meer financiële zekerheid.

Als je een product van biokatoen koopt, koop je kleding die een positief verschil maakt. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor de boeren die het katoen produceren en hun directe samenleving, zowel voor hun gezondheid als hun economische welzijn.

Baby in trendy babykleding

Hoe herken je kleding van biokatoen?

Kleding die van biokatoen is gemaakt, draagt verschillende certificeringen. Zo is het biologische katoen van C&A gecertificeerd met de OCS (Organic Content Standard) of de GOTS (Global Organic Textile Standard). Dit betekent dat een product van biokatoen vanaf de bron gevolgd en gecontroleerd worden, helemaal totdat het in de winkels ligt.


In samenwerking met C&A

Duurzamer én betaalbaar

Op zoek naar duurzamere kleding van goede kwaliteit en voor een betaalbare prijs? De babycollectie van C&A bevat voornamelijk kleding van biokatoen. Je hoeft dus niet ver te zoeken om een leuk setje te vinden!

Naar de collectie

Is duurzamere kleding van biokatoen duurder?

In tegenstelling tot biologische voedselproducten in de supermarkt, hoeft (baby)kleding van biokatoen niet per se duurder te zijn voor jou als consument. Zo vind je bij C&A hetzelfde prijskaartje op kleding van biokatoen als op andere kledingstukken, omdat zij eventuele hogere kosten voor biokatoen niet doorberekenen aan hun klanten. Hiermee wordt biologisch katoen toegankelijk gemaakt voor iedereen en kan jij, zonder dat het je extra geld of moeite kost, bijdragen aan een betere wereld.

Wist je dat…?

…C&A wereldwijd de grootste afnemer is van biokatoen? Zij hebben als doel om voor 2020 100% duurzamere katoen te gebruiken, waaronder biokatoen en Beter Katoen. Vandaag de dag is al meer dan de helft van al het katoen dat zij gebruiken, duurzamer. Meer informatie vind je op de website van C&A.

Waar kan ik kleding van biokatoen kopen?

Kleding van biologisch katoen vind je bij de meeste winkelketens, maar elke keten heeft er weer een andere naam voor. Zo gebruikt C&A het keurmerk ‘biokatoen’ of ‘Bio Cotton’ en is hun babycollectie voornamelijk gemaakt van biokatoen. Andere benamingen die ook weleens worden gebruikt, zijn organic en biologisch.