Moeder en peuter zijn een vaderdagcadeau aan het knutselen

Zodra mannen papa worden groeit hun waardering voor zelfgemaakte cadeaus. Zeker als het van hun baby afkomstig is. Wij hebben een aantal ideeën hoe jij het leukste vaderdagcadeau knutselt met je baby op een rijtje gezet. Wedden dat het je man ontroert?

Vaderdag is altijd de derde zondag van juni. Dat betekent dat Vaderdag dit jaar op zondag 19 juni wordt gevierd.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Vaderdagcadeau knutselen met je baby tot 6 maanden oud

Vaderdag cadeau knutselen met hand- en voetafdrukken

Met iedere baby moet je uiteraard helpen bij het knutselen. Zeker totdat hij een halfjaar oud is, moet je hem een handje helpen. Een leuke oplossing is om iets te doen met de voet- en/of handafdruk van je baby. Zo heb je die kleine schattige voetjes of handjes gelijk vereeuwigd.

Hiervoor heb je een mooi stuk papier en vingerverf nodig (koop die voor kinderen onder de 3 jaar). Zorg dat op het handje of voetje van je kleine overal vingerverf zit en druk deze voorzichtig op het papier. Maak er een echt kunstwerk van door alle vier de handen en voeten in verschillende kleuren op het papier te zetten. Schrijf ‘Van … voor papa’ en de datum met vingerverf op het papier voor de finishing touch. Eventueel kan je het eerste meesterwerk van je kleine ook inlijsten.

Geen tijd of zin om te knutselen? Dit zijn de top 5 vaderdagcadeaus voor 2022!

  1. Een schattig rompertje met een leuke tekst voor papa
  2. Het boek ‘Vader op komst’ als je partner binnenkort vader wordt
  3. Het leuke kinderboek ‘Papa, pak je de maan voor mij’, van de auteur van Rupsje Nooitgenoeg
  4. Een heerlijke herengeur
  5. Een smartwatch om zijn topprestaties bij te houden

Vaderdagcadeau knutselen met je baby vanaf 6 maanden oud

Met een baby vanaf een halfjaar oud heb je iets meer mogelijkheden. Waarschijnlijk kan hij nu zelf met vingerverf of stiften een kunstwerk maken. Knip zijn meesterwerk vervolgens uit in een leuke vorm, zoals een hartje, of lijst het in.

Een andere optie is een foto van het kunstwerk maken en die op een mok, telefoonhoesje of sleutelhanger te laten drukken. Wat het resultaat ook wordt, je zal zien dat papa glimt van trots als hij het zelfgemaakte cadeau van zijn baby ziet.

Probeer tijdens het knutselen ook foto’s en filmpjes te maken van je kleine. Bij het zien hiervan zal papa zo mogelijk een nog grotere glimlach krijgen en wie weet zelfs vochtige oogjes. Leuk voor nu én voor later!