Video

Een pasgeboren kindje verandert met de dag. De handjes, teentjes en haartjes herken je na een paar weken al bijna niet meer terug. Hoe kan je deze herinnering nou beter vastleggen dan met een newborn fotoshoot?

Newborn fotoshoot

Monique Bleijenberg van Happyfocus vindt dat ook. Daarom houdt ze zich op dagelijkse basis bezig met het vastleggen van deze pasgeboren baby’tjes. “Zeker bij bijvoorbeeld de handjes en voetjes is dat hele kleine er snel vanaf. Daarom let ik op deze details tijdens de fotoshoot”, vertelt de fotografe.

Ontspannen

Toch gaat er nog aardig wat tijd in zo’n newborn fotoshoot zitten. De baby moet zo ontspannen zijn, dat hij in slaap valt. Dan kan hij mooi worden neergelegd en eventueel aangekleed worden met accessoires, zodat het een mooi plaatje oplevert.

“Bijna alle baby’s kan je rustig krijgen”, vertelt Monique. “Wanneer je bijvoorbeeld met je vingers langzaam over het voorhoofdje wrijft en een sussend geluid maakt, zal je zien dat ze in slaap vallen. Lukt dat niet dan zijn er nog een aantal andere trucjes om ze rustig te krijgen.”

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Studio

Een newborn fotoshoot kan zowel bij de klant thuis als in de studio van Monique. “Dat ligt eraan wat je wilt en waar je woont. Ik kan naar je toe komen en dan neem ik al mijn spullen mee, maar als mensen het prettiger vinden om bij mij te komen, dan kan dat ook. Ik heb een eigen studio waar ik alles bij de hand heb.”

Foto’s

Gemiddeld duurt een fotoshoot zo’n twee uur, maar dat is geheel afhankelijk van de baby. Moet hij vaak eten, plassen of poepen of valt hij moeilijk in slaap, dan loopt de shoot wat uit. “Het gaat om het eindresultaat. Het belangrijkste is dat er een aantal mooie foto’s zijn waaruit kan worden gekozen. En dat lukt altijd.”

Newborn fotoshoot - baby onder een kleedjes
Newborn fotoshoot - baby met mutsje op in een mand
Newborn fotoshoot - close up van een baby