Zwangerschapsrecept banaan-havermout pannenkoekjes

Deze havermoutpannenkoekjes zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens heel voedzaam. Met dit gezonde ontbijt krijg je genoeg eiwitten en koolhydraten binnen om de ochtend door te komen.

Hierom is dit zo’n gezond ontbijt

Met deze pannenkoekjes zet je niet alleen een lekker, maar ook een gezond ontbijt op tafel. De vezels die in het fruit en de havermout en het fruit zitten brengen je darmen goed op gang. Ook vind je in deze ingrediënten koolhydraten, die je een flinke boost energie geven.

De eieren en zuivel zorgen voor eiwitten. Deze helpen je baby bij een goede ontwikkeling van de hersenen. En wist je dat in de pannenkoekjes zelfs foliumzuur zit? Ook dit ingrediënt helpt je baby bij een gezonde ontwikkeling.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 75 gram havermout of havermeel
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • Snufje kaneel
  • Twee eetlepels (plantaardige) kwark of yoghurt
  • Ongeveer 100 gram fruit (bijv. blauwe bessen of frambozen)
  • Drie theelepels olie om in te bakken

Zo maak je ze

  1. Maal de havermout fijn met een staafmixer, blender of keukenmachine. Heb je deze niet in huis? Gebruik dan havermoutmeel.
  2. Prak de banaan en mix met de eieren, melk en kaneel. Voeg het havermoutmeel toe en klop tot je een glad beslag hebt. Roer hier de helft van het fruit doorheen.
  3. Verhit een theelepel olie op hoog vuur. Bak per keer 2 tot 3 dikke pannenkoekjes in ongeveer 5 minuten gaar. Keer ze op de helft van de baktijd om.
  4. Verdeel de pannenkoeken over twee borden en schep er een eetlepel yoghurt op. Doe het fruit eroverheen. Aanvallen!

Tip

In de vriezer

Wist je dat je deze pannenkoekjes heel goed kan invriezen? Bak een voorraadje als je wat tijd over hebt en vries ze in. Zo heb je snel een gezond ontbijt op tafel.

Meer gezonde ontbijtrecepten

Kan je meer inspiratie gebruiken voor gezonde ontbijtjes? Bekijk deze recepten dan ook eens: