41 weken zwanger

De uitgerekende datum voorbij en leuke activiteiten

De ontwikkeling van de embryo na 41 weken zwanger

Wist je dat ongeveer de helft van alle zwangere vrouwen na de uitgerekende datum bevalt? Met 41 weken zwangerschap ben je dus zeker geen uitzondering. Het is echter ook niet vreemd dat je ongeduldig begint te worden. Blijf leuke dingen doen, door naar de klok te staren gaat de tijd helaas niet sneller..!

Je baby is zo groot als een..

51,1 cm 3.580 gram
  • zo groot als jackfruit
  • zo zwaar als een gans
  • hersenen blijven groeien

Je bent nu..

Uitgerekende datum is tussen 6 en 12 mei
  • 287 tot 293 dagen zwanger
  • in je tiende maand
  • in het derde trimester

Je baby in week 41 van je zwangerschap

Je baby heeft het blijkbaar prima naar zijn zin in je buik en heeft besloten om daar wat langer dan de uitgerekende datum te blijven hangen. Dit is niks om je zorgen over te maken. Ongeveer de helft van alle baby’s wordt namelijk na de uitgerekende datum geboren. Doorgaans is dit niet schadelijk voor je baby of voor jou. En heel eerlijk…misschien is je baby juist wel op tijd. Je kan namelijk ook zeggen dat de uitgerekende datum niet juist was. Dit blijft tenslotte een soort schatting.

In week 41 van je zwangerschap groeit je baby niet zo veel meer. Gelukkig maar, de bevalling is al zwaar genoeg!

Jij in week 41 van je zwangerschap

Man praat tegen baby in de buik van 41 weken zwangere vrouw

Je telt al maanden af naar je uitgerekende datum: de dag dat je kleine geboren wordt en je dat wondertje eindelijk kan knuffelen. En als die dag dan eindelijk daar is…gebeurt er niks. Je zit met een gigantische buik op de bank te wachten. Oké, je weet dat minder dan 5% van de zwangere vrouwen daadwerkelijk op de uitgerekende datum bevalt, maar je bent zo benieuwd naar je baby! Mogelijk zal je verloskundige je strippen om de bevalling op te wekken. Dit werkt helaas niet direct en niet bij iedereen, dus mogelijk moet je nog even geduld hebben. Joehoe baby, waar blijf je?

Helaas kunnen we de tijd niet sneller laten gaan. Dat betekent echter niet dat je geen leuke dingen meer kan doen! Goed, er zijn dingen die nu niet meer zo makkelijk gaan en dingen waar je ook helemaal geen zin in hebt, maar een kop thee drinken met je moeder of vrienden kan vast nog wel. Blijf dus gewoon afspreken, niemand zal het je kwalijk nemen als je afzegt omdat je bevalling is begonnen… Want één ding staat vast: dat moment zal binnen nu en 2 weken zeker komen!

vanasten best deals

Vervoer voor je baby

In samenwerking met Van Asten Babysuperstore

Je wilt je kindje straks zo gemakkelijk, maar ook zo veilig mogelijk, overal mee naartoe nemen. Een goede en veelzijdige kinderwagen speelt daarbij een grote rol.

Bekijk kinderwagens >

Tip bij 41 weken zwanger

Illustratie van vrouw die 41 weken zwanger is en dus overtijd

Jij bent niet de enige die ongeduldig is, ook je omgeving wacht op het kleine wondertje. Het is een fijne gedachte dat zoveel mensen met je meeleven, maar je kan ook gek worden van alle berichtjes en belletjes. Spreek daarom af dat geen nieuws, geen nieuws is. Zodra je baby geboren is, zal jij iedereen op de hoogte brengen.

Volgende week

42 weken zwanger

Extra alerte baby en de bevalling inleiden

Naar 42 weken zwanger