34 weken zwanger

Groeiende nagels en zwangerschapsverlof

De ontwikkeling van de embryo na 34 weken zwanger

Als je ervoor gekozen hebt om 6 weken voor je uitgerekende datum met zwangerschapsverlof te gaan, dan is het na 34 weken zwangerschap eindelijk zover. In dat geval kan je mooi wat extra rust pakken. Ondertussen blijft je baby groeien. Zo ook zijn nagels, die nu tot zijn vingertoppen komen.

Je baby is zo groot als een..

45,6 cm 2100 gram
  • zo groot als een cantaloupe meloen
  • zo zwaar als een skateboard
  • nageltjes groeien tot aan vingertoppen

Je bent nu..

Uitgerekende datum is tussen 24 en 30 juni
  • 238 tot 244 dagen zwanger
  • in je achtste maand
  • in het derde trimester

Je baby in week 34 van je zwangerschap

Je baby is voldragen na 37 weken, maar bij een geboorte na 34 weken is zijn overlevingskans al erg groot. Als je baby in week 34 van je zwangerschap geboren wordt, heeft hij in het begin wel een grotere kans op gezondheidsproblemen. Gelukkig verdwijnen deze problemen bij de meeste baby’s na verloop van tijd. Afhankelijk van onder meer het geboortegewicht kan een couveuse nodig zijn. Maar maak je geen zorgen: de meeste baby’s die te vroeg worden geboren zijn net zo gezond als voldragen baby’s.

De kans is groter dat je baby nog 3 weken in je buik blijft zitten, en dat is uiteindelijk het beste. Ondertussen gaat je kleine vrolijk verder met het perfectioneren van zijn lijfje. Zo groeien zijn nageltjes nu tot zijn vingertoppen. Na zijn geboorte duurt het dan ook niet lang voordat je zijn nagels mag vijlen. Als je een jongetje krijgt, dalen zijn testikels nu van zijn buik naar zijn scrotum.

Jij in week 34 van je zwangerschap

Vrouw van 34 weken zwanger is met zwangerschapsverlof en leest haar andere kindje voor

Tussen de 6 en 4 weken voor de uitgerekende datum kan je met zwangerschapsverlof gaan. Als je hebt gekozen voor 6 weken, begint deze week je verlof. Als je doorwerkt tot 4 weken voor je uitgerekende datum, heb je na je bevalling recht op twee extra weken bevallingsverlof. Waar je ook voor kiest, luister goed naar je lichaam en neem rust wanneer jij dit nodig hebt.

En rust zal je nodig hebben! Net als in het eerste trimester kan tijdens de laatste weken van je zwangerschap de vermoeidheid flink toeslaan. Niet zo vreemd als je kijkt naar je fysieke ongemakken en rusteloze nachten. Juist door je rust te pakken in de laatste weken, kan je baby (en dus je buik) nog een flinke groeispurt maken.

Gratis proefdruk geboortekaartje bij Kaartje2go logo

Geboortekaartjes

In samenwerking met Kaartje2go

Persoonlijke geboortekaartjes bij Kaartje2go:

  • Gratis meerdere proefdrukken
  • Gratis enveloppen
  • Gratis verzending pakketje
  • Meermaals als beste getest (o.a. Kassa)
Naar Kaartje2go

Tip bij 34 weken zwanger

Vrouw van 34 weken zwanger maakt haar vluchttas klaar

Je weet nooit precies wanneer je bevalling begint. Zodra de voortekenen van de bevalling zich aandienen en je snel naar het ziekenhuis moet, is het prettig als je de spullen die je mee wilt nemen al klaar hebt staan. De tas met al deze spullen wordt ook wel vluchttas genoemd. Stop hier onder andere toiletspullen, kleding voor jezelf en kleding voor je baby in. Daarnaast is het handig als je partner ook alvast een tas klaarzet. Je weet immers niet precies hoelang een bevalling duurt. En misschien wil je wel dat je partner, of iemand anders, foto’s maakt. Door alles al klaar te zetten, kan je niets vergeten. Wel zo handig nu je om de haverklap vergeet wat je ook alweer ging doen.

Bonustip: laat je partner meedenken over de laatste regelzaken met behulp van de ‘checklist voor partners in het derde trimester‘.

Volgende week

35 weken zwanger

Ontwikkelde nieren en urineverlies

Naar 35 weken zwanger