21 weken zwanger

Open oogjes en zwangerschapsstriemen

De ontwikkeling van de embryo na 21 weken zwanger

Als je 21 weken zwanger bent, opent je baby zijn oogjes. Welke kleur ogen zal je kindje krijgen? Jouw buik groeit zo hard, dat je huid het soms niet meer bij kan houden. Het gevolg? Zwangerschapsstriemen… Gelukkig vervagen deze weer na de bevalling.

Je baby is zo groot als een..

26,7 cm 374 gram
  • zo groot als een artisjok
  • zo zwaar als twee t-shirts
  • kan zijn ogen openen

Je bent nu..

Uitgerekende datum is tussen 3 en 9 juni
  • 147 tot 153 dagen zwanger
  • in je vijfde maand
  • in het tweede trimester

Je baby in week 21 van je zwangerschap

De afgelopen maanden waren je baby’s ogen steeds gesloten, maar na 21 weken zwangerschap gaan ze langzaam open. Oké, het uitzicht in je baarmoeder is wat beperkt, maar je baby kan nu dus ook zien. Hoewel hij zijn oogjes open heeft, is de definitieve oogkleur nog niet zichtbaar. Deze kan je meestal pas zien rond zijn eerste verjaardag, maar zelfs daarna kan de kleur nog lichtelijk veranderen. Nu al benieuwd welke kleur ogen jouw kindje mogelijk krijgt? Voorspel de kleur ogen van je baby.

Wist je dat wanneer jij beweegt, je baby als het ware in slaap wordt gewiegd? Zit jij juist rustig op de bank of lig je in bed, dan is de kans groot dat de kleine bewoner van je baarmoeder in beweging komt. Als je hem zo actief voelt bewegen zou je het niet zeggen, maar een foetus slaapt meer dan de helft van de dag. Je baby slaapt als hij net geboren is ook zo’n 16 tot 17 uur per dag.

Jij in week 21 van je zwangerschap

Vrouw van 21 weken zwanger smeert zwangerschapsstriemen in

Eén van de gevolgen van je zwangerschap is dat je zwangerschapsstriemen (striae) kan krijgen. De meeste vrouwen zijn hier niet zo blij mee, toch krijgt meer dan de helft van de zwangere vrouwen last van deze roze of rode strepen op hun buik, borsten, billen, heupen en/of dijen. Ze ontstaan doordat je buik sneller groeit dan je huid kan bijhouden. Door goed te smeren met een hydraterende crème of olie, houd je je huid elastisch en kan je de striemen beperken. Na je zwangerschap vervagen de striae gelukkig iets. Ze vallen dan minder op doordat ze zilvergrijs van kleur worden.

De zwangerschap is een aanslag op je lichaam, maar het is niet alleen maar negatief voor je lijf! Kijk bijvoorbeeld eens naar je nagels. Grote kans dat deze sneller groeien dan normaal. En ook je haar is waarschijnlijk voller en glanzender dan normaal. Je verhoogde bloedcirculatie zorgt ervoor dat er meer voedingsstoffen bij je nagels en haar komen. Dit staat ook wel bekend als de zwangerschapsgloed. Geniet hier maar even van, want net als met de meeste kwaaltjes, heb je hier geen ‘last’ meer van na de bevalling.

21 weken zwanger eerste outfit met C&A logo

Het eerste pakje van je kleine

In samenwerking met C&A

Weet je al of je een jongetje of een meisje krijgt? Vier deze mijlpaal door een schattige eerste outfit voor je kleine te kopen. Van zachte rompertjes tot truitjes van kasjmier. Online vind je de leukste outfits!

Shop newbornkleding

Tip bij 21 weken zwanger

Leuk ingerichte babykamer na 21 weken zwangerschap

Wauw. Je bent alweer over de helft van je zwangerschap en je weet nu waarschijnlijk ook het geslacht van je ongeboren baby, als je dit wilde weten tenminste. Aangezien je buik over een paar weken zo groot is dat je geen zin meer hebt om te shoppen, is dit het ideale moment om te beginnen met de babykamer. Voorpret gegarandeerd! Je kan helemaal wegdromen bij de gedachte aan je kleine wondertje dat je straks in je armen houdt en hier in slaap wiegt.

Volgende week

22 weken zwanger

Hoofdhaartjes en vreemde dromen

Naar 22 weken zwanger