3 weken zwanger

De innesteling en het embryo

3 weken zwanger

Je bent 3 weken zwanger, hoewel deze week de innesteling van de bevruchte eicel in de baarmoederwand pas plaatsvindt. Je kan dit merken door een lichte bloeding, ook wel de innestelingsbloeding genoemd. Na de innesteling kan je al snel last krijgen van de eerste, vroege zwangerschapssymptomen.

Je baby in week 3 van je zwangerschap

De bevruchte eicel heeft zich snel gedeeld tot een bal van cellen, de blastocyste. In week 3 van je zwangerschap bereikt de blastocyste de baarmoeder en vindt een plekje om zich in de baarmoederwand in te nestelen.

In je baarmoederwand splitst de bal cellen zich op in twee groepen. Vanaf nu kan je het bolletje cellen een embryo noemen. De ene helft wordt het embryo, jouw toekomstige baby, en de andere helft wordt later in je zwangerschap de placenta. Via de placenta krijgt het embryo onder andere de benodigde voedingsstoffen en zuurstof binnen.

Jij in week 3 van je zwangerschap

De innesteling vindt plaats na 3 weken zwangerschap

In de derde week van je zwangerschap merk je misschien voor het eerst dat je zwanger bent. Zo kan je de innesteling merken aan een lichte bloeding, de innestelingsbloeding. Daarnaast zorgen het hormoon hCG en andere zwangerschapshormonen ervoor dat je binnenkort last kan krijgen van de eerste, vroege zwangerschapssymptomen.

Lichte krampjes, een opgeblazen gevoel, vermoeidheid en stemmingswisselingen kunnen wijzen op een zwangerschap. Zeker als ook je borsten gevoeliger zijn, ze zelfs iets gegroeid lijken en je tepels veranderen, is dat erg verdacht voor een groeiend wezentje in je buik. Ben je zwanger of is het toch gewoon een ongesteldheid?

3 weken zwanger, zwangerschapstest

Zwangerschapstest

Over 2 weken is een zwangerschapstest betrouwbaar en kan je met zekerheid zeggen of je wel of niet zwanger bent. Als je vast een zwangerschapstest in huis haalt, dan kan je dit straks meteen testen.

Bestel online

Tip bij 3 weken zwanger

3 weken zwanger, gezond eten

Nu de bevruchting en innesteling plaats hebben gevonden, is het raadzaam om goed op je eten letten. Vanaf nu eet je namelijk niet alleen meer voor jezelf. Het is hierbij belangrijk dat je gezond eet en sommige producten kan je beter laten staan. Wist je bijvoorbeeld dat je het gebruik van kaneel tijdens je zwangerschap beter kan beperken? Verdiep je daarom goed in wat je wel en beter niet kan of mag eten tijdens je zwangerschap.

Volgende week

4 weken zwanger

Overtijd en zwangerschapstest

Naar 4 weken zwanger