26 weken zwanger

Groeispurt en aftellen

De ontwikkeling van de embryo na 26 weken zwanger

Als je 26 weken zwanger bent, heb je de laatste week van het tweede trimester bereikt. Het aftellen kan nu echt beginnen! Als het gaat om je gewicht gaat het optellen echter nog steeds door. Maar niet alleen bij jou, ook bij je baby gaat de gewichtstoename steeds sneller.

Je baby is zo groot als een..

35,6 cm 820 gram
  • zo groot als een courgette
  • zo zwaar als een paar sneakers
  • vingerafdrukken worden gevormd

Je bent nu..

Uitgerekende datum is tussen 29 april en 5 mei
  • 182 tot 188 dagen zwanger
  • in je zesde maand
  • in het tweede trimester

Je baby in week 26 van je zwangerschap

Het gezichtje van je baby wordt iedere week menselijker. Als je 26 weken zwanger bent, zijn de wenkbrauwen, oogleden en lippen steeds duidelijker te herkennen. Onder het tandvlees ontwikkelen de tanden zich verder. Als hij dan ook nog zijn duim in zijn mond doet en daarop begint te zuigen, zou je bijna denken dat hij klaar is om geboren te worden. Maar laat je niet misleiden, hij moet nog flink groeien voor hij klaar is voor de wereld buiten je baarmoeder!

In de longen ontwikkelen zich de verschillende ‘takken’ van de luchtwegen. Daarnaast worden de longen klaargestoomd om zich straks te kunnen vullen met lucht. De hersenen groeien snel in deze fase en ook de smaakpapillen zijn in opkomst.

In week 26 van je zwangerschap gaat de gewichtstoename bij je baby, net als bij jou, hard. Hij verliest dan ook langzaam een deel van zijn warme, donzen jasje. Dit neemt niet weg dat hij nog steeds aan de magere kant is. Wist je trouwens dat de vingerafdrukken nu al op de vingertopjes van je kleine gevormd worden?

Jij in week 26 van je zwangerschap

Vrouw van 26 weken zwanger kijkt uit het raam en is de weken aan het aftellen

Na 26 weken zwangerschap zit je in de laatste week van het tweede trimester. Je uitgerekende datum is al over 14 weken. Het aftellen kan nu dus echt beginnen. Althans, als je daar nog niet mee begonnen was… Hoewel zwanger zijn ook bijzonder is, kijk je vast uit naar het moment dat jouw kleine wondertje in je armen ligt.

Een andere reden waarom je aftelt, is om af te zijn van al die vervelende zwangerschapskwaaltjes. Of beter gezegd: kwalen. Je zal je mood swings, hartkloppingen en aambeien niet bepaald missen. Gelukkig zijn er ook heel veel leuke kanten aan zwanger zijn en ben je al ruim over de helft!

Bestel een proefdruk en win!

In samenwerking met Hippe Geboortekaartjes

Bij Hippe Geboortekaartjes bestel je nu gemakkelijk een proefdruk voor een door jezelf ontworpen geboortekaartje. Zo weet je precies hoe jouw geboortekaartje er in het echt uit gaat zien! Hiermee maak je ook nog eens kans op €100,- shoptegoed.

Bestel proefdruk

Tip bij 26 weken zwanger

Vrouw van 26 weken zwanger en haar partner doen een pretecho

Tot ongeveer 26 weken is je baby tijdens een echo in één beeld te vangen. Om deze reden is dit voor veel mensen het perfecte moment voor een pretecho in 3D of 4D. Bij een 3D-echo zie je stilstaande beelden van je baby met diepte. Bij een 4D-echo zie je zelfs bewegende beelden. De foto’s en eventuele film die je meekrijgt, zijn een mooi en dierbaar aandenken voor later.

Volgende week

27 weken zwanger

Gewichtstoename en einde tweede trimester

Naar 27 weken zwanger