Ava

Ava is een variant op Eva

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Ava
  • Geboortekaartjes met de naam Ava
  • Geboortekaartjes met de naam Ava
  • Geboortekaartjes met de naam Ava
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Ava?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Ava

65%
49%
22%
27%
11%
29%

Welke kenmerken vind je bij Ava passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Ava

Ava is een meisjesnaam waar verschillende verklaringen voor de herkomst voor zijn. Zo is het een variant op de naam Eva, wat ‘de leven gevende’ betekent.

Ook is Ava een verkorte versie van Germaanse namen die met Avi beginnen. De betekenis is niet helemaal zeker, maar waarschijnlijk betekent het ‘de begeerde’.

Daarnaast betekent Ava in het Persisch ‘Stem/geluid’.

Aantallen en varianten Ava

Ava is een vrij nieuwe meisjesnaam, die pas sinds begin 2000 in Nederland gebruikt wordt. De naam werd lange tijd maar weinig aan meisjes gegeven, maar stijgt nu in populariteit. In totaal zijn er bijna 700 meisjes en vrouwen die de naam Ava dragen.

Ava is afgeleid van Eva. Eva wordt al lang als meisjesnaam gebruikt. Sinds de jaren 80 is de naam aanmerkelijk populairder geworden, en deze populariteit is alleen maar gestegen. Eva staat dan ook al 20 jaar in de top-10 van populaire meisjesnamen. Ze heeft hierin vooral concurrentie van de populaire meisjesnamen Sara en Zoë. Deze drie namen wisselen elkaar ieder jaar af in populariteit en strijden om een (hoger) plekje in de top-10.

Inmiddels zijn er 25.000 vrouwen en meisjes die deze naam dragen. Hij wordt meestal als eerste naam gegeven. Hoewel Eva in 2017 nog op de achtste plek in de lijst met populairste meisjesnamen stond, is het gebruik langzaam maar zeker aan het afnemen.

Wereldwijd is Eva een vaak gebruikte naam. Zo populair als in Nederland is deze meisjesnaam echter nergens. Alleen in Slovenië staat Eva hoger in de lijst, de naam staat hier op nummer 2.

Wetenswaardigheden Ava

Ava Gardner

Ava Gardner was een wereldberoemde Amerikaans filmactrice. Ze wordt gezien als een van de meest sexy vrouwen uit de Hollywoodgeschiedenis. Door Gardner werd de naam Ava in Amerika populairder, waarna hij overwaaide naar Nederland.

Bekijk ook deze namen

Tessa, Mila, Jasmijn, Nina, Fiene, Evi, Lauren, Elin, Lola, Sophie