Dafne

Dafne is afgeleid van Daphne

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Dafne
  • Geboortekaartjes met de naam Dafne
  • Geboortekaartjes met de naam Dafne
  • Geboortekaartjes met de naam Dafne
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Dafne?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Dafne

68%
35%
20%
12%
9%
20%

Welke kenmerken vind je bij Dafne passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Dafne

Dafne is afgeleid van Daphne. Daphne is een meisjesnaam die afstamt van het Griekse ‘daphnè’, dat ‘laurier’ betekent. In de Griekse mythologie was Daphne een nimf; op de vlucht voor Apollo veranderde zij in een laurierstruik. Omdat dit verhaal in de literatuur vaak terugkwam, heeft de naam zich over Europa verspreid.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Dafne

Dafne is afgeleid van Daphne. De naam Daphne wordt door ruim 12.500 vrouwen gedragen. Verreweg de meesten van hen, bijna 11.000, dragen de naam als eerste naam.

Pas sinds 1960 komt de naam in Nederland voor. Hij is vrij snel populair geworden, het piekjaar was 1997. In dat jaar kregen 600 meisjes de naam Daphne.

De naam wordt ook wel met een F geschreven. Dafne komt ongeveer 350 keer voor bij meisjes en vrouwen in Nederland. Deze variant is sinds het einde van de jaren ’60 in gebruik en wordt sindsdien gemiddeld zo’n 5 keer per jaar gegeven.

Wetenswaardigheden Dafne

Dafne is afgeleid van Daphne. Daphne du Maurier (1907-1989) was een Britse schrijfster. Ze schreef onder andere de beroemd geworden romans Jamaica Inn en Rebecca.

In het eerste verhaal vertelt ze over de jonge vrouw Mary, die na de dood van haar moeder bij haar oom en tante moet gaan wonen. Ze ontdekt dat hun herberg geen gewone herberg is, maar de uitvalsbasis van een groep rovers.

Rebecca gaat over een jonge vrouw die trouwt met een rijke Engelsman, maar gekweld wordt door de gedachte dat hij eigenlijk nog zielsveel van zijn eerste vrouw Rebecca houdt. Pas na een serie dramatische gebeurtenissen ontdekt ze de waarheid over het eerste huwelijk van haar man.

Namen die lijken op Dafne

Defne

Bekijk ook deze namen

Tess, Ella, Lola, Jill, Sarah, Maria, Charlotte, Noë, Kiki, Julia