Joya

Joya is afgeleid van Joy

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Joya
  • Geboortekaartjes met de naam Joya
  • Geboortekaartjes met de naam Joya
  • Geboortekaartjes met de naam Joya
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Joya?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Joya

74%
50%
 4%
43%
35%
28%

Welke kenmerken vind je bij Joya passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Joya

Joya is afgeleid van Joy. Joy is afgeleid van het Engelse woord voor ‘vreugde’. Dit is vanuit het Latijnse ‘gaudia’ via het Franse ‘joie’ in ‘joy’ veranderd.

Daarnaast kan Joy een verkorting zijn van Joyce. Die naam is afgeleid van Joost en daarmee ook van Jodocus. Joyce zou ook een variant van Justus kunnen zijn.

Jodocus is een Bretonse naam die betekent ‘ervaren in de strijd’. Men verbond de naam ook wel aan het Griekse woord ‘iodokus’, dat ‘pijlen bevattend’ betekent. Justus komt uit het Latijn en betekent ‘rechtvaardig, rechtschapen’.

Aantallen en varianten Joya

Joya is afgeleid van Joy. De naam Joy is lang niet zo populair geweest in Nederland. Hoewel hij al sinds het eind van de jaren ’60 in gebruik is, zijn er maar zo’n 300 vrouwen die Joy heten. Sinds 2014 is het gebruik van de naam echter weer aan het toenemen.

Wetenswaardigheden Joya

Joya is afgeleid van Joy. Wellicht is de toename van de populariteit van Joy te verklaren door het succes van de animatiefilm Inside Out uit 2015.
In deze film staan de emoties van Riley Anderson centraal. Doordat Riley gaat verhuizen, zijn haar gevoelens in de war. Het hoofdpersonage Joy (blijdschap) moet samen met Sadness (verdriet) op avontuur om Riley te helpen deze gebeurtenis te verwerken. De rol van Joy wordt gespeeld door Amy Poehler.

Bekijk ook deze namen

Maria, Fay, Liv, Nina, Femke, Anna, Olivia, Nora, Lola, Nova