Milo

Milo is afgeleid van Milan

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Milo
  • Geboortekaartjes met de naam Milo
  • Geboortekaartjes met de naam Milo
  • Geboortekaartjes met de naam Milo
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Milo?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Milo

59%
52%
10%
28%
21%
20%

Welke kenmerken vind je bij Milo passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Milo

Milo is afgeleid van Milan. Milan is een Slavische naam, een verkorting van Miloslaw. Deze naam is samengesteld uit ‘milu’, dat ‘lief’ betekent, en ‘slava’, met de betekenis ‘roem’.

De naam kwam vooral voor in Joegoslavië en voormalig Tsjechoslowakije.

Tegenwoordig komt het woord ‘Milan’ ook voor in de Engelse taal. Hier is het de vertaling van de Italiaanse stadsnaam Milaan.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Milo

Milo is afgeleid van Milan. Milan is een populaire jongensnaam die in Nederland vooral de afgelopen tien jaar veel gebruikt wordt. Vanaf 2010 heeft de naam driemaal de top 3 bereikt. Inmiddels heten zo’n 17.000 jongens in Nederland Milan.

Milan kwam rond 1970 al in beeld, maar was jaren lang nauwelijks in gebruik. Vanaf de jaren negentig werd de naam langzaam steeds vaker gekozen. Tussen 2001 en 2003 is er een grote stijging te zien in de populariteit van de naam. Het is goed mogelijk dat dit te maken heeft met de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. In 2002 werd hierin het personage Milan Alberts geïntroduceerd.

Buiten Nederland is de naam alleen in Hongarije erg populair. Hier stond hij in de top 10. In Tsjechië was de naam lange tijd geliefd, maar het gebruik neemt daar nu af. In de Verenigde staten neemt het aantal Milans juist toe, maar de naam staat daar met een 462e plaats nog niet erg hoog in de ranglijst.

Ook enkele meisjes dragen de naam Milan, dit zijn er maar heel weinig. De spellingsvariant Mylan komt zo’n 650 keer voor.

De naam Miloslaw komt in Nederland zo goed als niet voor. De verkorte vorm Milo wordt wel gebruikt. Deze komt ongeveer 2.000 keer voor. De versie Mylo komt ruim 300 keer voor. De variant Milano is nog niet zo lang in gebruik en komt ongeveer 400 keer voor.

De vrouwelijke variant Milana is ook nog maar kort in Nederland in gebruikt. Ongeveer 300 meisjes en vrouwen dragen deze naam.

Milena komt bijna 780 keer voor. Deze naam komt vooral veel voor in Italië en is dan een combinatie van de namen Maria en Elena. In Frankrijk gebruiken ze de naam Mylène.

Wetenswaardigheden Milo

Milan Kundera

Milo is afgeleid van Milan. Milan Kundera wordt regelmatig genoemd als kanshebber voor de Nobelprijs voor de Literatuur. Zijn bekendste roman is De Ondraaglijke Lichtheid van het Bestaan. Dit verhaal werd in 1988 verfilmd met Daniel Day-Lewis in de hoofdrol.

Milan Knol

Milan Knol is een bekende vlogger. Hij heeft ruim een miljoen abonnees op YouTube. Waarschijnlijk ken je echter vooral zijn jongere broertje Enzo. Geïnspireerd door zijn broer begon Enzo ook te vloggen, waarna hij nog veel bekender werd.

Beroemde baby’s

Zangeres Shakira kreeg in 2016 een zoontje met voetballer Gerard Piqué. Ze noemden hem Milan. Ook de bekende schrijver Salman Rushdie koos voor deze jongensnaam.

Namen die lijken op Milo

Mylo, Mylan, Milena, Milana, Milano, Miloslaw

Bekijk ook deze namen

Lenn, Nathan, Pepijn, Amir, Ryan, Lucas, Jens, Stijn, Dean, Joshua