Blog
Vrouw is verdrietig door stemmingswisselingen

Een zwangerschap is niet niks. Je emoties vliegen alle kanten op. Je hebt dan ook vast weleens moodswings gehad waarvan je achteraf dacht: waarom moest ik in hemelsnaam zo huilen? Geen zorgen, je bent écht niet de enige. Wij vroegen: "Wat was de grappigste reden waarom je een traantje moest laten?" Dit zijn jullie antwoorden.

Stemmingswisselingen tijdens je zwangerschap

Door de zwangerschapshormonen ben je het ene moment ontzettend blij en enthousiast, terwijl je het andere moment het allemaal even niet meer aankan. Dat is heel normaal. Stemmingswisselingen ontstaan vooral door de stijging van de hormonen oestrogeen en progesteron. Na 12 weken krijg je ze vaak weer onder controle. Fieuw. Maar tot die tijd… af en toe lekker janken! Gelukkig ben je niet de enige. Hieronder een greep uit de verhalen van moeders op het forum.

Grappigste moodswings

Wasje draaien

“Ik begon te huilen van blijdschap toen ik thuis kwam. Mijn man had de was al gedraaid. Hij snapte niet wat er gebeurde en ik eigenlijk ook nog steeds niet…”
– Hannah_Babybump

Parkeerplaats

“Iemand pikte de parkeerplaats, waarop ik stond te wachten, voor mijn neus in.”
– Gewooniemand

Opgemaakt bed

“Ik was vergeten het bed op te maken nadat ik het er die dag af had gehaald om te wassen. Ik was moe en wilde NU naar bed!”
– Koekiemonster1

Veel te lief

“Ik waarschuwde mijn zoontje van toen 10 maanden oud en zei ‘nee’ tegen hem. In mijn ogen zei ik het eigenlijk te streng en ik moest daarom huilen. Mijn zoontje zag dit en hij kwam naar mij toe om me knuffels en kusjes te geven. Toen moest ik natuurlijk nog harder huilen! Zo lief.”
– Sdrsx

Peuterzwemmen

“Het was tijd voor peuterzwemmen. Er was alleen een andere juf dan normaal gesproken, andere moeders kenden elkaar duidelijk al langer en waren echt een kliekje en mijn zoontje had er ook overduidelijk geen zin in. Normaal vind ik zwemmen zo leuk en nu viel het echt tegen. Ik kon het nog net inhouden tot we thuis waren.”
– WMS

Een lekker omeletje

“Ik ben tijdens mijn zwangerschap een keer ontzettend uit mijn slof geschoten, omdat mijn man een omelet maakte en hier drie eieren voor gebruikte. Ik weet nog steeds niet waarom ik zo boos werd, maar we hebben er wel om gelachen.”
– Sonnebloem

Verkeerd inpakpapier

“Mijn vriend pakte het laatste sinterklaascadeau in met ander inpakpapier dan de rest. Ik moest heel hard huilen, omdat ik het niet mooi vond. Daarna huilde ik nog harder, omdat ik me realiseerde dat ik om zoiets stoms aan het huilen was.”
– An123

Wc-bril

“Mijn man belde mij om te vragen of ik nog misselijk was. Op dat moment was ik net klaar met overgeven. Ik werd kwaad op hem, omdat hij de bril van het toilet omhoog had laten staan. Het slaat natuurlijk nergens op, want ik had de bril sowieso omhoog moeten doen vanwege het overgeven. Ik stond tien minuten jankend een preek te geven over het omhoog laten staan van de wc-bril.”
– Iklkl

Snelweg

“Een auto haalde ons in op de snelweg… Mijn man herinnert mij hier nog regelmatig aan.”
– Proudmomtobe

Patatje

“De snackbar ging eerder dicht dan het tijdstip dat op de website stond. Ik werd eerst kwaad op de medewerkers en daarna ook nog op mijn vriend omdat hij later thuis was dan gepland. Ik was volledig in tranen, ik had zoveel zin in een patatje!”
– Dniezz

Sleutelhanger

“Mijn kat had een sleutelhanger gesloopt die ik eigenlijk toch al weg wilde gooien.”
– Mama van Senne

Hamburger vergeten

“Ik was een hamburger voor mijn vriend vergeten bij de McDonald’s (terwijl ik eigenlijk al veel te veel had besteld). Ik wilde niet laten zien dat ik moest huilen, dus ik stond met een trillende lip mijn fietssleutel te zoeken die ik niet kon vinden. Dat was de druppel.”
– Ziggyyy

Paasdrama

“Ik was de stickers voor het versieren van de paaseieren kwijt. Dat was blijkbaar reden genoeg voor een hoop drama. De kinderen wisten niet eens dat ik ze had, dus ze zouden ze ook niet gemist hebben.”
– MamaC90

Een beetje krap

“Woedend op mijn arme vriend, omdat ik door een volgepakte auto een stukje naar voren moest op de passagiersstoel. Ik zat een beetje met mijn knieën tegen het dashboard aan…”
– BM318

Bekend gezicht

“Op mijn laatste werkdag voor mijn verlof reed ik op de snelweg en haalde ik dezelfde groene auto in als iedere dag van de week. Waarschijnlijk werkt hij in mijn omgeving met dezelfde werktijden, waardoor we elkaar elke dag passeren op de snelweg. Ik moest ontzettend huilen, want ik zou die groene auto nu vijf maanden niet zien. Ik schaamde me enorm. Ik kwam met een betraand gezicht aan op mijn werk. Oeps.”
– Elfri


Poll

Huil jij snel?


Praat mee!
Om welke gekke redenen ben jij in huilen uitgebarsten? Laat het weten en praat mee over dit onderwerp >>

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app