BEVALLINGSVERHAAL
Te vroeg geboren baby na zwangerschapsvergiftiging in bevallingsverhaal

Met acht weken kwam ik erachter dat ik zwanger was. Ik had last van misselijkheid, had geen eetlust en was veel moe. Het was een erg zware zwangerschap...

Zwangerschapsvergiftiging

Tot de vijfde maand heb ik last gehad van zwangerschapskwaaltjes. Daarna kreeg ik weer last van maagzuur et cetera.

Ik ben met 33 weken bevallen van een jongetje. Het begon allemaal rond de 32 weken: ik had symptomen van een zwangerschapsvergiftiging. Dit gebeurde in de nacht. Omdat ik net was ingeschreven bij mijn verloskundigenpraktijk vanwege verhuizing, had ik nog geen beladvies gekregen.

De volgende dag ben ik met mijn klachten naar de verloskundige gegaan, maar omdat mijn bloeddruk in orde was, zei ze: “Het is vast een griepje”.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Bevallen met 33 weken

Vier dagen later kreeg ik ’s nachts weeën, dus belde ik mijn verloskundige op. Er werd mij verteld dat het waarschijnlijk om indalingsweeën ging. De volgende dag werden de weeën echter steeds heftiger en om vijf uur belde ik de verloskundige en kwam ze het toch maar even checken.

Het bleek dat ik inmiddels vier centimeter ontsluiting had, dus wij haastten ons naar het ziekenhuis. Aangekomen in het ziekenhuis had ik al acht centimeter ontsluiting en kreeg ik te horen dat ik zou gaan bevallen met 33 weken! De bevalling verliep erg snel.

Ik was ook ingeknipt, vreselijk!

Couveuse

Op dit moment ligt mijn kindje nog in de couveuse en moet ik hem missen. Gelukkig gaat het wel goed.

Ik raad iedereen aan om meteen naar de verloskundige te gaan en aan te dringen als je denkt dat er iets mis is. Bij mij is er namelijk niet snel genoeg ingegrepen. Anders hadden we de bevalling nog kunnen remmen…