geboortekaartje met tag van Tadaaz

Een geboortekaart ontwerpen is iets waar veel zwangere vrouwen naar uitkijken. Andere krijgen er weer keuzestress van, want waar begin je met zoeken? Welk geboortekaartje je uiteindelijk kiest, is geheel afhankelijk van je eigen smaak en voorkeuren. Door deze vragen over het ontwerpen van een geboortekaart voor jezelf te beantwoorden, word je zoektocht een stuk makkelijk!

Geboortekaart ontwerpen: welk thema kies je?

Er zijn zoveel verschillende thema’s en stijlen om uit te kiezen. Ga je voor de laatste trends, een minimalistisch design of houd je meer van klassiek? Er is van alles mogelijk!

Als je het geslacht van je baby al weet, dan kan je het thema hierop aanpassen. Dat hoeft niet alleen met kleur te zijn, maar je kan ook kiezen voor andere motiefjes en decoraties. Je kan natuurlijk ook een ‘genderneutrale’ geboortekaart ontwerpen. Er zijn genoeg geboortekaartjes die voor zowel een jongen als voor een meisje leuk zijn!

Is het geslacht nog een verrassing en wil je onderscheid maken tussen een jongens- en een meisjeskaart? Ontwerp dan twee kaartjes en sla ze op voor later. Stiekem is het wel heel leuk om niet één maar twee kaartjes te ontwerpen!

Ga je voor een geboortekaartje met of zonder foto?

Een geboortekaartje met foto maakt jouw ontwerp écht uniek. De foto van jullie kleine wonder op de voorkant bepaalt tenslotte de look van de kaart.

Vind je het lastig om een ontwerp te kiezen? Geen zorgen! Er bestaan ook mogelijkheden om de twee te combineren: zo heb je verschillende drieluikkaarten met een illustratie op de voorkant en een foto van je baby aan de binnenkant. Best of both worlds. Of kies voor een geboortekaartje met een leuk design waarbij je een ‘fotorondje’ met een touwtje aan de kaart vastmaakt.

roze geboortekaartje van Tadaaz
Een geboortekaartje zonder foto

Wat schrijf je in het geboortekaartje?

Behalve het thema, is het ook goed om na te denken over de tekst die je in het geboortekaartje schrijft. Los van de algemene informatie, zoals de geboortegegevens, jullie adres en telefoonnummer, kan je ook een persoonlijke tekst of mooi gedichtje aan de kaart toevoegen.

Wil je het ontwerp van de tekst personaliseren? Dat kan vaak ook! Kies je favoriete lettertype en kleur en bepaal zo hoe de tekst van je geboortekaartje eruitziet. Let er daarbij op dat de tekst nog goed leesbaar blijft.

TIP: Om jouw ontwerp goed te kunnen bekijken, bestel je eerst een modelkaart. Een kaartje op een beeldscherm ziet er namelijk altijd anders uit dan ‘in het echt’. Zo controleer je ook gelijk of alles leesbaar is en je niet per ongeluk een spelfout hebt gemaakt.

geboortekaartje van Tadaaz met gouden tekst
Een geboortekaartje met een glanzend motiefje

Welke afwerking wil je?

Met een mooie afwerking kan je een leuk accent leggen op de geboortekaart. Er is veel mogelijk, waaronder:

  • Een glanzend motiefje: hiermee springen de decoraties op het kaartje eruit. Denk bijvoorbeeld aan goudkleurige bolletjes en confetti waarmee de geboortekaart een luxe uitstraling krijgt. Zo geef je het geboortekaartje extra glans!
  • Unieke details: behalve de standaard kaartformaten, kan je ook kiezen uit geboortekaartjes die net op een andere manier gevouwen zijn (zoals een drieluik) of een 3D-effect hebben (zoals een draaibaar bolletje op de voorkant). Andere kaarten hebben weer een bijpassende tag die je met een stuk touw aan het kaartje hangt. Zo maak je het geboortekaartje echt bijzonder!
geboortekaartje van Tadaaz met bijpassende tag
Een geboortekaartje met een bijpassende tag
  • Een eigen foliedruk: als je geboortekaartjes bestelt, kan je ze écht persoonlijk maken door met een eigen foliedruk de naam of initiaal van jouw kindje op de kaart te laten drukken. Met een speciale foliedrukstempel wordt de naam van je kleine met een laagje folie aangebracht op de kaart. Omdat de stempel uniek is en speciaal gemaakt wordt voor jouw baby, ontvang je de stempel als cadeau bij je bestelling.

TIP: Met je foliestempel kan je verschillende leuke dingen doen! Bestempel een canvas, stuk hout of doek en hang het als decoratie op in de babykamer. Je kan de stempel ook eventueel gebruiken om het babyboekje of -album te personaliseren.

geboortekaartjes ontwerpen meisjes
Een geboortekaart met een draaibaar bolletje op de voorkant

Hoe ga je de geboortekaart verzenden?

Niet alleen op het gebied van geboortekaartjes is veel mogelijk: je hebt ook verschillende keuzes over hóé de kaart verstuurd wordt.

  • Envelop: ga je voor een standaard witte envelop, of kies je voor een gekleurde envelop die aansluit bij het thema van je geboortekaartje? Zo kan je kiezen uit allerlei verschillende kleuren, waaronder blauw, roze, mintgroen en zelfs een envelop met vrolijk gekleurde confetti. Hiermee springt de kaart echt in het oog als hij op de deurmat valt.
  • Postzegel: wist je dat er speciale geboorte postzegels verkrijgbaar zijn? Je betaalt er evenveel voor als gewone postzegels, maar de illustratie op de postzegel staat net wat vrolijker op de envelop.
  • Adresetiket: met een adresetiket kan je de envelop op een leuke manier versieren. Er zijn veel verschillende motiefjes en designs verkrijgbaar, waardoor je het etiket mooi kan laten aansluiten op het ontwerp van je geboortekaartje.
  • Sluitzegel: maak de geboortekaart helemaal af door een bijpassende sluitzegel op de envelop te plakken. Bestel er een paar extra bij, dan kan je er ook eentje in het babyboekje van je kleine plakken, of als decoratie gebruiken in de babykamer.
geboortekaartje van Tadaaz met sluitzegel
Een bijpassende sluitzegel met de foto van je kleine wonder, hoe leuk!

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app