populairste namen gelderland

De populairste babynamen van 2018 verschillen per provincie. In Gelderland was Lucas de populairste jongensnaam en Julia de populairste meisjesnaam. Welke kindernamen stonden nog meer in de top 10 populaire namen in Gelderland?

Babynamen top 10 in Gelderland 2018

Populairste meisjesnamen in Gelderland

De populairste meisjesnaam in Gelderland in 2018 was Julia. In de landelijke top 10 staat deze naam ook op de eerste plaats. Verder komt de top 10 populaire meisjesnamen in Gelderland voor het grootste deel overeen met de landelijke top. Zo staan Tess, Anna, Sophie, Zoë, Eva en Emma landelijk ook allemaal in de top 10. Alleen de volgorde verschilt iets.

Evi behaalde in het landelijke klassement de 12e plaats, terwijl zij in Gelderland op de vijfde plek eindigde. Ook Saar (plaats 7 tegenover plaats 13) en Lotte (plaats 10 tegenover plaats 14) zijn in Gelderland iets populairder dan in de rest van Nederland.

Populairste jongensnamen in Gelderland

Lucas was de populairste jongensnaam in Gelderland in 2018. Dit komt overeen met het landelijke klassement. Jongensnamen die verder zowel in Gelderland als in het de nationale lijst in de top 10 eindigden, zijn Mees, Levi, Bram, Luuk, Sem, Milan en Daan. Ook hier wijkt de volgorde iets af.

Noud staat in de Nederlandse lijst in de top 20, maar Jan valt net buiten de boot. Die eindigde in Gelderland wel op de negende plaats, maar landelijk staat deze naam pas op plaats 28.

Vind jouw ideale babynaam

Op zoek naar een mooie naam voor je kindje? Laat je inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen met behulp van onze babynamen-zoekfunctie. Vind de perfecte babynaam >>

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app